Àmbit Empresarial

Jardineria

L’origen de la secció de jardinera es remunta a l’any 1983 quan un grup de treballadors de La Fageda va recuperar l’emblemàtica font de Sant Roc d’Olot. Aquest espai presentava un estat lamentable malgrat ser uns dels llocs d’esbarjo preferits pels olotins.

L’exemplar restauració de la zona va fer que l’Ajuntament i La Fageda signessin un conveni per recuperar altres espais naturals del municipi i per mantenir zones enjardinades. Així va néixer la primera brigada del servei, integrada per nou persones.

Des d’aleshores, la secció més antiga del nostre projecte socioempresarial ha crescut molt. Avui ens encarreguem del manteniment d’espais tant públics com privats de diversos municipis de la Garrotxa i la secció té una plantilla de més de trenta persones.

Els nostres serveis de jardineria estan certificats amb la ISO 9001:2015 de Sistema de Gestió de Qualitat i amb la ISO 14001:2015 de Sistema de Gestió Ambiental.

Ramaderia

Sabieu que la vaca frisona (de Frísia o Friesland, als Països Baixos) es distingeix pel color blanc i negre i perquè dona molta llet?
alt

A La Fageda comptem amb una dilatada experiència com a ramaders. L’any 1989 la nostra granja ja disposava d’un centenar de vaques i veníem la llet que produïen al fabricant de productes lactis Nestlé. Des del 1993, i coincidint amb l’entrada en funcionament de la fàbrica de lactis, destinem tota la llet de les nostres granges a la producció dels nostres iogurts i gelats, i la secció ramadera dona feina a una desena de persones.

La granja de Mas Els Casals compta amb 250 vaques de raça frisona, 125 de les quals són vaques adultes per a la producció de llet i la resta són vedelles joves per a reposició o vaques que es troben en el cicle reproductiu. Disposem de la certificació Welfair™ de benestar animal.

A La Fageda desenvolupem l’activitat ramadera amb el màxim de bones pràctiques per tal que les nostres vaques visquin en un ambient de benestar. Per a la seva cura, les vaques disposen d’una granja equipada amb diversos sistemes automatitzats i també poden gaudir llargues estones als camps de pastura.

Un reconeixement oficial que ratifica que estan ben alimentades; reposen i es mouen en espais confortables; es troben bé de salut; són sociables, i tenen un estat emocional positiu.

La nostra explotació ramadera també disposa de la certificació ISO 14001:2015 de Sistema de Gestió Ambiental.

Elaboració de lactis i gelats

Postres làcties

La producció de postres làcties es remunta a l’any 1993 i és, amb diferència, l’activitat més important en termes de facturació i generació de llocs de treball de La Fageda.

“El iogurt de granja”, elaborat amb la llet fresca, ha aconseguit una bona penetració al mercat com a marca de producte català de gran qualitat, mentre que el iogurt natural de La Fageda s’ha convertit en el iogurt de marca més venut a Catalunya.

La planta de lactis produeix actualment uns 92 milions d’unitats i compta amb dues certificacions: la ISO 14001:2015 de Sistema de Gestió Ambiental i amb la de l’Anàlisi de Perills i Punts de Control Crítics (APPCC).

A banda de les varietats clàssiques de iogurt, La Fageda ha anat introduint al mercat noves referències com el iogurt sense lactosa o els iogurts cremosos en envàs de cartró.

Gelats

La producció de gelats s’inicia l’any 2010 en un petit obrador de Badalona, i més endavant es trasllada a Santa Pau amb la resta d’activitats productives.

Els gelats també estan elaborats amb la llet fresca de La Fageda i es caracteritzen pels seus gustos intensos, naturals i aromàtics i una textura lleugera i cremosa.

N’elaborem en diversos formats i tant per ser comercialitzats en el gran consum com en el canal HORECA.

Elaboració de melmelades

L’obrador de melmelades es va crear l’any 2012 davant la necessitat de donar feina a una vintena de persones que anteriorment havien estat ocupades al viver forestal. L’obrador ha ampliat el 2021 la seva capacitat de producció, ara disposa de 16 cassoles. L’elaboració de melmelades segueix un procés basat en mètodes tradicionals.

Aquesta activitat compta amb dues certificacions: la ISO 14001:2015 de Sistema de Gestió Ambiental i amb la de l’Anàlisi de Perills i Punts de Control Crítics (APPCC).

Envasades en vidre i amb l’etiqueta transparent n’elaborem de set gustos diferents, sense conservants ni colorants i presenten una textura untuosa i consistent. Totes són extres en fruita i les fem amb sucre de canya. L’obrador ocupa avui a més de vint persones.

 

Servei d’Atenció al Visitant

El Servei d’Atenció al Visitant, el SAV, va sorgir de forma espontània l’any 1998 per la demanda de visites que es va començar a generar a partir de l’inici de la comercialització de iogurts. Aquest servei té una doble missió: exemplifica el nostre compromís de màxima transparència i també la voluntat de comunicar-nos de manera directa i molt propera amb tots els nostres grups d’interès.

Actualment rebem més de 40.000 visitants anuals a les nostres instal·lacions, de persones i grups interessats a conèixer de prop el projecte. El servei ofereix diferents modalitats de visites per a famílies i estudiants o professionals. Permet visitar la granja, conèixer els processos d’elaboració dels nostres productes i aprofundir en aspectes d’interès com el coneixement de l’entorn natural o els processos d’inserció sociolaboral, entre altres.

El SAV està acreditat amb la Carta Europea de Turisme Sostenible, que reflecteix la voluntat d’afavorir un model turístic que atengui els principis del desenvolupament sostenible. L’obtenció de la Carta requereix dur a terme els compromisos i actuacions que prèviament hem recollit en un programa triennal. La concedeix la federació EUROPARC.

L’àmbit empresarial en xifres

*Dades 2022
alt
30,5
Milions
Facturació
(venda de productes i serveis)
alt
1,1
Milions
Inversions
alt
93
Milions
Unitats de iogurts i postres produïdes
alt
7,4%
Quota de mercat de iogurts a Catalunya
alt
4%
Quota de mercat de postres a Catalunya
alt
2,8
Milions
Consumidors
Forma part de la comunitat
Subscriu-te
Col·labora amb els projectes de La Fageda
COL·LABORA
Segueix-nos a les xarxes socials