Preguntes freqüents

Amb relació a les visites a La Fageda

Cal fer reserva prèvia per a venir a visitar La Fageda?

Sí, les visites a les nostres instal·lacions han d’estar sempre concertades amb antelació. Us ho expliquem a l’apartat de Visites.

Es pot circular lliurement sense visita guiada per la finca de La Fageda?

No, no és permès circular ni passejar per la finca sense l’acompanyament del guia.

Amb quina antelació cal fer la reserva?

Recomanem fer-la amb la màxima antelació.

Què cal fer si volem modificar la reserva?

En cas que hagueu de modificar o cancel·lar la reserva, cal que sigui amb 48 hores d’antelació. Podeu contactar amb el Servei d’Atenció al Visitant al 972 68 10 11, de dimarts a diumenge de 9 h a 15 h. Tingueu en compte que, per la reorganització amb motiu de la pandèmia, podria passar que el dia que truqueu no us puguem atendre. També ens podeu enviar un correu electrònic a visites@fageda.com.

En cas de pluja, s’anul·la la visita?

Per norma general, en cas de pluja les visites es fan igualment. Com que la major part del recorregut és a l’aire lliure, us recomanem que porteu capelines o paraigües per evitar mullar-vos. Amb tot, per a qualsevol qüestió en aquest sentit us recomanem trucar al Servei d’Atenció al Visitant, al 972 68 10 11 de dimarts a diumenge, de 9 h a 15 h. També podeu escriure un correu electrònic a visites@fageda.com.

El recorregut de la visita està adaptat per cadira de rodes o cotxets?

Consulteu cada visita per saber si el recorregut està adaptat.

Podem portar el nostre gos a la visita?

Sí, durant el pas per la zona dels camps i la granja. No és permès el contacte dels gossos amb les vaques. Quan passem a veure les instal·lacions de la fàbrica i fins al final de la visita, us demanarem que el deixeu lligat a l’exterior o que un de vosaltres s’esperi amb ell.

Podem arribar fins a la finca de Mas Els Casals, on es troba La Fageda, amb el nostre vehicle privat?

Sí. Disposem d’un pàrquing exclusiu per als visitants que han fet la reserva. Us recomanem que, si sou un grup, compartiu vehicles per tal de minimitzar el trànsit i l’impacte en el medi. És important que sigueu respectuosos amb la limitació de velocitat, tant als accessos com dins la finca. Tanmateix, us demanem que un cop acabada la visita retireu el vehicle de la zona d’aparcament.

Podem accedir lliurement al Parc Natural amb el nostre vehicle, si tenim una visita reservada?

En el moment de fer la reserva, al correu electrònic de confirmació hi trobareu un codi d’accés per poder creuar en vehicle motoritzat la Reserva Natural de la Fageda d’en Jordà. Aquest codi permet aparcar només a la nostra finca. De fet, no és permès deixar el vostre vehicle motoritzat estacionat al camí que porta a la nostra finca. Recordeu que la Fageda d’en Jordà és una Reserva Natural del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, i és un deure de tots vetllar per preservar-la. El parc natural té habilitades diverses zones on podeu aparcar el vostre vehicle.

A quina hora es recomana arribar, si tenim reservada una visita?

Recomanem que s’arribi a la finca un quart d’hora abans de l’hora d’inici de la visita. Cal que us dirigiu a la recepció del Servei d’Atenció al Visitant per recollir les vostres entrades.

Hi ha alguna zona de pícnic propera a la finca?

A la mateixa finca disposem d’una zona de pícnic a l’aire lliure, oberta al públic fins a les 15 h. Al petit bar del Servei d’Atenció al Visitant hi venem begudes i els productes de La Fageda.

Quin és l’horari d’atenció al públic del Servei d’Atenció al Visitant i de la botiga?

L’horari del SAV és de 9 h a 15 h, de dimarts a diumenge. Fora d’aquest horari, i exceptuant les visites que tenen lloc alguns dies a la tarda, la nostra finca i la zona d’aparcament no estan oberts als visitants.

On podem trobar informació del Parc Natural i sobre què fer a la Garrotxa?

Teniu aquesta informació a la pàgina Què fer a La Garrotxa?. També podeu consultar el web de Turisme Garrotxa o el del Parc Natural de la Zona Volcànica de La Garrotxa.

Què significa que La Fageda està adherida a la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS)?

Per la nostra ubicació al Parc Natural de la Zona Volcànica de La Garrotxa estem adherits a la Carta Europea de Turisme Sostenible, que defineix 6 objectius generals de desenvolupament turístic per a tota la comarca de la Garrotxa:

1) Desenvolupar una política de qualitat

2) Ordenar i gestionar la freqüentació turística

3) Promoure, comunicar i desenvolupar un màrqueting responsable

4) Formar, educar i sensibilitzar

5) Protegir el patrimoni

6) Donar suport a l’economia local i millorar la qualitat de vida dels habitants

Amb relació als productes La Fageda

Porten gluten els productes La Fageda?

No. Cap de les matèries primeres amb què s’elaboren els nostres productes conté gluten; per tant, no existeix perill de contaminació directa ni creuada.

Contenen lactosa els iogurts La Fageda?

La lactosa és el sucre natural de la llet. La Fageda elabora, des del 2016, el iogurt sense lactosa, que no conté aquest sucre i que manté tota la proteïna i el gust del iogurt original. Des del 2019, el iogurt sense lactosa de La Fageda és de textura cremosa. La resta dels nostres iogurts, pel seu procés de fermentació que transforma la lactosa en àcid làctic, tenen poc contingut de lactosa i es digereixen millor que la llet.

Quins dels productes La Fageda porten ou?

Contenen ou el flam d’ou, la crema de La Fageda, el gelat de crema , el gelat de torró i el gelat de galetes de xocolata, mentre que tots els gelats de La Fageda, el flam de vainilla i la crema de xocolata poden contenir traces d’ou.

Per què l’etiqueta del iogurt natural diu que conté sucre?

Es tracta del sucre natural de la llet, la lactosa. Però no conté cap mena de sucre afegit.

Són pasteuritzats els productes lactis de La Fageda?

Tots els iogurts i gelats de La Fageda s’elaboren amb llet pasteuritzada. Les postres (els flams i les cremes) són fetes amb llet esterilitzada, que també garanteix l’absència de gèrmens patògens.

Estic embarassada. Puc consumir els vostres productes lactis?

Sí, pots consumir tots els nostres productes lactis, ja que són pasteuritzats o bé esterilitzats, com expliquem  a la pregunta anterior.

Per què els vostres iogurts de gustos són blancs?

Perquè no contenen colorants.

Es pot menjar un iogurt passada la data de consum preferent?

La data de consum preferent és aquella a partir de la qual no podem garantir que hi hagi, com a mínim, 10 milions de bacteris vius al iogurt. També, a partir d’aquesta data no assegurem que es mantinguin les seves propietats organolèptiques, com ara la textura o el sabor.

Es poden menjar els iogurts que han estat unes hores fora de la nevera?

La Fageda no assegura les qualitats organolèptiques inicials, com el gust, l’olor o la textura.

S’utilitzen productes genèticament modificats per elaborar els productes o alimentar les vaques?

No. La política de La Fageda és la no utilització d’Organismes Genèticament Modificats (OGM). Per tant, tenim establertes les mesures de control de proveïdors per garantir-ne l’absència. El midó modificat de blat de moro, que és un dels ingredients dels nostres flams i cremes, no és un midó modificat genèticament, és un midó amb les característiques modificades mitjançant procediments físics (temperatura) o enzimàtics, cosa que ens permet aconseguir la textura desitjada.

Què vol dir ‘llet fresca’?

Aquest terme, que es pot llegir a la llista d’ingredients dels nostres làctics, fa referència a la llet munyida fa poques hores, i pot ser crua o pasteuritzada. La llet fresca és l’ingredient bàsic dels nostres iogurts que, una cop barrejada amb la resta d’ingredients, és sotmesa a un procés de pasteurització que garanteix la total seguretat per a poblacions de risc, com és el cas del consum per part d’embarassades.

On es poden comprar els productes de La Fageda?

Per saber on comprar els productes de La Fageda podeu consultar la secció del web On comprar-nos o contactar amb nosaltres a través del formulari d’Atenció al Consumidor.

Es distribueixen productes de La Fageda fora de Catalunya?

Actualment, els nostres productes es poden trobar a Catalunya, Andorra, alguns punts de les Illes Balears i de Castelló. També distribuïm productes per a establiments de restauració en diversos punts de l’estat espanyol. Per saber més detalls, podeu contactar amb nosaltres a través del formulari d’Atenció al Consumidor.

Es poden comprar online els productes de La Fageda?

No es poden comprar online directament a La Fageda, però sí a través de les pàgines web de venda en línia de diversos supermercats. Per a saber més detalls, podeu consultar la secció del web On comprar-nos o contactar amb nosaltres a través del formulari d’Atenció al Consumidor.

Existeixen formats específics pel sector de la restauració (Horeca) i col·lectivitats?

Sí, podeu consultar-ho a l’apartat d’Horeca i col·lectivitats.

A quin contenidor s’han d’abocar els envasos dels iogurts i postres de La Fageda?

S’han d’abocar al contenidor groc (envasos lleugers).

A quin contenidor s’han d’abocar els envasos dels gelats de La Fageda?

Al contenidor blau (cartró i paper).

A quin contenidor s’han d’abocar els envasos de les melmelades de La Fageda?

El tap dels pots s’han d’abocar al contenidor groc (envasos lleugers) i el pot, que és de vidre, al contenidor verd.

Sobre el projecte socioempresarial i el model de La Fageda

Quines activitats empresarials desenvolupa La Fageda?

Ho podeu consultar a l’apartat Àmbit empresarial.

Quines activitats sòcio-assistencials desenvolupa La Fageda?

Ho podeu consultar a l’apartat Àmbit social.

Quines entitats formen el projecte de La Fageda?

Ho podeu consultar a l’apartat Què és La Fageda.

Què és un Centre Especial de Treball (CET)?

Els Centres Especials de Treball (CET) són projectes socioempresarials que asseguren un treball remunerat a les persones amb certificat de discapacitat i garanteixen la seva integració laboral. Podeu trobar-ne tota la informació al web de Gencat.

Quins tipus de discapacitat existeixen?

Ho podeu consultar al web de Gencat. Les persones ateses a La Fageda tenen, habitualment, un certificat de discapacitat intel·lectual o per trastorn mental greu. La majoria han estat valorades com a persones d’especials dificultats (PADED). Per tenir un certificat de discapacitat, la persona ha d’haver estat valorada per un equip mèdic qualificat. En funció de la valoració, es considerarà que té:

  • Entre un 33 i un 64% de discapacitat, si el seu nivell d’autonomia personal és prou important per poder inserir-se socialment i laboral, ja sigui en una empresa ordinària o en un sistema de treball protegit, com per exemple un Centre Especial de Treball.
  • Un grau de discapacitat del 65% o més, si es considera que té molta necessitat de suport i, per tant, rebrà una pensió no contributiva.

Sobre l’espai i les instal·lacions

Quines són les polítiques de sostenibilitat que està aplicant La Fageda?

En trobareu tota la informació a l’apartat de Sostenibilitat.

Tots els productes que ven La Fageda es fan a la finca els Casals de Santa Pau?

Sí, tots.

Quines són les polítiques de Benestar Animal que s’apliquen a La Fageda?

Totes les nostres vaques viuen en granges amb el certificat Welfair™ de benestar animal, un reconeixement oficial que ratifica que estan ben alimentades, reposen i es mouen en espais confortables, es troben bé de salut, són sociables i tenen un estat emocional positiu.

La finca els Casals és propietat de La Fageda?

Sí, és propietat de La Fageda Fundació. Convençuts que el projecte s’havia de desenvolupar en plena natura, l’any 1984 vam trobar la finca els Casals al cor de La Fageda d’en Jordà, que estava en desús. Disposava de quinze hectàrees amb camps de regadiu, un mas en runa, estables per a bestiar i un magatzem per la palla. Ens va costar quinze milions de pessetes, que vam poder pagar gràcies a l’ajuda de la Mancomunitat de municipis de la Garrotxa, la Diputació de Girona i un crèdit hipotecari. Podeu trobar més informació sobre els inicis de La Fageda a l’apartat d’Història.

Altres

Com puc mantenir-me al dia de les novetats del projecte i de la marca?

A l’apartat d’Actualitat hi podeu trobar les últimes notícies sobre La Fageda, mentre que al blog hi trobareu informació de tots els àmbits del projecte i el nostre dia a dia. A les nostres xarxes socials InstagramFacebookTwitter, Youtube i LinkedIn hi publiquem multitud de posts sobre la nostra actualitat. Així mateix, us podeu subscriure al nostre butlletí, que rebreu periòdicament per correu electrònic.

Disposeu de canals d’Atenció al Consumidor?

Sí, consulteu l’apartat d’Atenció al Consumidor.

Sóc un estudiant i necessito informació.

Si no trobes la informació que busques al web, omple el formulari de contacte i el nostre equip et respondrà el més aviat possible.

Sóc un emprenedor social i vull conèixer el vostre model.

Si estàs interessant a conèixer la història de La Fageda, la seva evolució i les claus que han marcat l’èxit del projecte social, potser t’interessen les jornades de formació sobre el model.

Forma part de la comunitat
Subscriu-te
Col·labora amb els projectes de La Fageda
COL·LABORA
Segueix-nos a les xarxes socials