Les persones que formen La Fageda

La Fageda la integrem avui un equip humà que supera de llarg les 500 persones. D’elles, al voltant de 350 són assalariades i d’aquestes, la meitat es troben en situació de vulnerabilitat. Una altra vuitantena de persones no són assalariades, sinó usuàries de diversos serveis ocupacionals o prelaborals.

La política que seguim per a la gestió i desenvolupament de persones va alineada amb el conjunt de valors, creences i elements essencials del nostre projecte. Partint de la creença que les persones tenim diverses dimensions, i que la laboral o professional és només una d’elles, treballem per entendre-les i acompanyar-les des de la seva globalitat.

En la incorporació d’una persona al nostre projecte el primer que fem és iniciar un procés d’immersió destinat a què conegui els fonaments i la cultura de La Fageda per generar compromís, treballar units i crear vincles de col·laboració que transcendeixen el jo, i que acaben donant un sentit molt gran a la feina.

Formar part de La Fageda és ser partícip d’un projecte amb un objectiu comú: contribuir a fer que la vida de moltes persones creixi en sentit i benestar

Els serveis a l’abast de les persones de La Fageda

La Fageda posa a l’abast de les persones que formen part de l’organització un ampli ventall de serveis i activitats destinats a fomentar el seu creixement personal i professional, el seu benestar, i la conciliació familiar.
El servei de cuina-menjador, una botiga interna que posa a la venda tant productes de la Fageda com els ecològics de l’horta que tenim a la finca, un casal infantil i campament per a fills de persones treballadores que s’organitza en els períodes de vacances escolars i una part del cost del qual finança la mateixa entitat, són alguns dels serveis a l’abast de tota la comunitat de La Fageda. Per a les persones en situació de vulnerabilitat la xarxa de serveis abasta també el transport a la finca, l’accés a l’habitatge, activitats de lleure i altres destinades a la millora de la seva salut.

Elaboració de lactis

La planta d’elaboració dels nostres iogurts, postres i gelats dona feina a unes 65 persones i funciona de dilluns a divendres, en torns horaris de matí, tarda o partit. Les tasques que duen a terme comencen en el moment que la llet arriba a la planta i acaben amb l’expedició dels productes. Els tècnics s’encarreguen de posar a punt i de fer seguiment de tots els processos, com ara la pasteurització, la fermentació o l’envasat.

L'obrador de melmelades

Una vintena de persones treballen a l’obrador de melmelades, actiu de dilluns a divendres. Sota la coordinació i supervisió d’una tecnòloga en aliments, s’encarreguen de totes les tasques de preparació de la fruita, com netejar-la i tallar-la per posar-la a punt per a la seva cocció. El procés de cocció requereix també un control permanent. Un cop la melmelada ja és cuita, l’envasen.

La granja

A la granja de La Fageda hi treballen una desena de persones, que s’ocupen de feines relacionades amb la cura i el benestar de les vaques, la seva alimentació, la neteja dels habitacles, la pastura, la munyida i el manteniment de les instal·lacions, entre altres. La granja funciona les 24 hores dels 365 dies de l’any. Per aquest motiu, la seva plantilla treballa en torns rotatius.

Jardineria

Aquesta secció, que ocupa més d'una trentena de persones, està formada per diverses brigades amb un responsable per a cadascuna d’elles. Treballa de dilluns a divendres en horari intensiu de matí i té la seva seu en una nau al barri de Sant Roc d’Olot.

Els companys i companyes de Jardineria treballen tant a Olot com en altres municipis de la Garrotxa. S’encarreguen de tasques com la poda d’arbres, les neteges i estassades, la creació de jardins i ornaments florals, les plantacions o els treballs forestals, entre d’altres.

Serveis centrals

Els serveis centrals de La Fageda operen des de la finca Els Casals i apleguen tots aquells equips de gestió que són imprescindibles per dur a terme i complementar les activitats empresarials i sociolaborals. Ens referim a les àrees de gestió i desenvolupament de persones, finances, comercial i màrqueting, qualitat i innovació, TIC o comunicació.

Àmbit Social

Un equip integrat per professionals de disciplines com la psicologia, la pedagogia, l’educació social o el treball social, entre altres, s’ocupa d’atendre les diferents necessitats de persones en situació de vulnerabilitat donant-los suport en l’àmbit del treball, en el desenvolupament de la vida quotidiana, en el seu lleure, etc. Les necessitats d’aquestes persones abasten qüestions relacionades amb l’habitatge, la formació, l’organització del seu oci o atencions molt especialitzades. Per aquest motiu, l'àrea treballa des d’una mirada global i una visió molt transversal.

Servei d’Atenció al Visitant

El Servei d’Atenció al Visitant (SAV) l’integra un equip que s’encarrega de gestionar les visites a les nostres instal·lacions. Procura per a la seva atenció des del moment de la reserva fins a l’estada a la finca. Atén totes aquelles persones, famílies, centres educatius, empreses i entitats que ens volen conèixer. S’ocupa també de la botiga i del servei de bar amb què compta l’equipament.

Serveis auxiliars: manteniment, cuina-menjador i neteja

El correcte funcionament de totes les instal·lacions i equipaments i l’òptima qualitat dels productes i serveis de La Fageda és possible gràcies a la imprescindible feina dels equips de serveis auxiliars i complementaris. Es tracta dels serveis de manteniment, de cuina-menjador i de neteja.

Una desena de tècnics, entre els quals enginyers mecànics o electrònics, integren els professionals de l’equip de manteniment, que des de primera hora del matí vetlla per al bon funcionament de tota la maquinària industrial, la caldera de biomassa, la depuradora, etc. Els seus professionals treballen en torns de matí, tarda i també nit.

El servei de cuina-menjador, on treballen prop d'una desena de persones, s’ocupa cada dia feiner d’elaborar el dinar per a un centenar llarg de persones, així com l’esmorzar dels grangers i altres professionals que arriben molt d’hora a treballar, o àpats especials que tenen lloc al llarg de l’any en dates assenyalades. El menjador és un espai clau del projecte de La Fageda pel rol de relació que genera per a les persones de l’organització.

La brigada de neteja és la responsable de tenir cura de la neteja dels diversos espais de la finca.
Forma part de la comunitat
Subscriu-te
Col·labora amb els projectes de La Fageda
COL·LABORA
Segueix-nos a les xarxes socials