Què fer a la Garrotxa?

La Garrotxa, la terra dels volcans

La Garrotxa és una comarca rica en paisatge, cultura i activitats associatives i econòmiques. Té un clima d’influència mediterrània però amb força pluja, fet que genera una vegetació abundant i una flora atlàntica, així com la possibilitat de gaudir d’una fauna extraordinària.

En aquesta comarca s’hi poden observar dos tipus de paisatge totalment diferents. Per bona part de la meitat sud, l’anomenada Baixa Garrotxa, s’hi estenen més de 40 volcans i diverses colades de lava que formen un paisatge suau i sense gaires desnivells, protegit pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Des de la vall del riu Fluvià cap al nord, el paisatge canvia radicalment i es torna més abrupte i escarpat, amb abundants cingles i congostos. Es tracta de l’Alta Garrotxa, una àrea declarada Espai d’Interès Natural.

Si bé la natura i el paisatge són un dels seus grans tresors, la Garrotxa també té un patrimoni cultural i històric molt important, com diversos pobles medievals que s’han mantingut com a testimonis del pas del temps, i diverses obres d’arquitectura romànica, sobretot destacable als pobles de Besalú i Santa Pau.

A més, en el pla gastronòmic també podreu gaudir de la Cuina Volcànica, impulsada pel col·lectiu de restaurants i professionals que volen recuperar, mantenir i actualitzar el receptari de la cultura gastronòmica pròpia de la Garrotxa.

Què fer a la Garrotxa?

Si esteu pensant a fer una visita a La Fageda i voleu completar-la amb altres activitats a la Garrotxa, a continuació us deixem un seguit d’enllaços perquè hi trobeu la inspiració. Us assegurem que aquesta comarca no us l’acabeu!
Forma part de la comunitat
Subscriu-te
Col·labora amb els projectes de La Fageda
COL·LABORA
Segueix-nos a les xarxes socials