Què és La Fageda?

Un projecte social amb estructura empresarial a la Garrotxa

La Fageda és un projecte social que té per missió millorar la qualitat de vida i promoure la integració social de persones en situació de vulnerabilitat de la Garrotxa, mitjançant un treball real i digne. Per aconseguir-ho, se serveix d’una estructura empresarial potent que treballa per crear valor dins l’organització i per a la resta de la societat.

El treball, un element essencial en la vida de les persones

Les nostres activitats es fonamenten en la idea que el treball pot actuar com un element clau en el procés rehabilitador de qualsevol persona, ja que augmenta la seva autoestima i canvia el seu paper dins la família i la societat, passant de ser un element passiu a una persona que contribueix activament al seu entorn. El nostre fundador, Cristóbal Colón, va partir d’aquesta idea quan va decidir crear la cooperativa, la primera de les entitats que formaven el que a dia d’avui és el projecte social de La Fageda.

Un model integrat per quatre entitats sense ànim de lucre

El nostre projecte social està format per quatre entitats jurídiques, totes elles sense ànim de lucre, que permeten desenvolupar les diferents activitats socials i empresarials.

Desenvolupem activitats d’àmbit social i empresarial amb un objectiu comú

A La Fageda conviuen activitats empresarials o mercantils amb activitats assistencials, gestionades individualment per diferents entitats però formant totes elles en conjunt una unitat, un mateix projecte social.

Les activitats d’àmbit empresarial

La feina és una eina importantíssima per a la reinserció, i la clau dels resultats de La Fageda rau en el desenvolupament d’activitats laborals que permeten competir en el mercat de manera eficient. A dia d’avui, l’equip de La Fageda treballa en la branca de producció de làctics, gelats i melmelades; la branca de jardineria i ramaderia i el Servei d’Atenció al Visitant. Aquest, però, és un projecte viu, i com a tal evoluciona adaptant-se al mercat per a poder continuar oferint un lloc de treball real i digne a tots els seus membres.

Les activitats d’àmbit social

La Fageda ofereix un ampli ventall de serveis i activitats de caire social i assistencial adreçats a les persones. Es classifiquen en quatre àrees: l’àrea sociolaboral, que engloba les activitats empresarials i els serveis d’inserció laboral; l’àrea de serveis a les persones, que les acompanya més enllà de la feina; l’àrea d’atenció especialitzada, i l’àrea formativa.

Els productes i serveis de La Fageda, el motor que ens permet continuar treballant

El servei de jardineria, la ramaderia de vaques lleteres, l’elaboració de productes lactis, gelats i melmelades o el Servei d’Atenció al Visitant són les activitats empresarials que permeten al projecte continuar avançant.

Entrar al mercat del gran consum amb els nostres productes i consolidar la marca ha estat sens dubte un pas endavant que ha ajudat al projecte social a créixer. Això ha fet possible donar feina a un gran nombre de persones en situació de vulnerabilitat de la comarca de la Garrotxa. Es tracta de persones amb discapacitat intel·lectual,  malaltia mental o risc d’exclusió.

Els productes de La Fageda

Iogurts i bífidus, postres làcties, gelats i melmelades. Són les famílies de productes de La Fageda, que fem a la nostra finca de Santa Pau, al cor del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Elaborem els lactis amb la llet fresca de les nostres granges i les melmelades amb ingredients curosament seleccionats. Controlem tots els processos de producció sota estrictes requisits de qualitat per oferir uns productes bons i saludables. I caminem cap al futur amb la clara voluntat de crear nous gustos i formats per adaptar-nos al dia a dia dels nostres consumidors.

Els serveis de La Fageda

L’any 1983, La Fageda rep l’encàrrec de mantenir les zones verdes de la ciutat d’Olot: neix el servei de jardineria. Amb els anys, aquest servei s’ha ampliat i se n’han incorporat de nous, com el Servei d’Inserció Laboral a l’Empresa Ordinària i el de Formació en Emprenedoria Social.

Recursos informatius
CONSULTEU-LOS

“A La Fageda estem convençuts que el treball és un element essencial en la vida de les persones”

Cristóbal Colón
FUNDADOR DE LA FAGEDA
Forma part de la comunitat
Subscriu-te
Col·labora amb els projectes de La Fageda
COL·LABORA
Segueix-nos a les xarxes socials