Actualitat
02 setembre 2022

Presentem La Fageda en el congrés Arbinger Summit 2022, celebrat a Estats Units

Sílvia Domènech, directora general adjunta, i Anna Monells, gerent de l’Àrea Social de La Fageda, van presentar el nostre projecte social en el marc del congrés Arbinger Summit 2022, celebrat els dies 22, 23 i 24 d’agost a Salt Lake City (Utah, Estats Units). És organitzat anualment per Arbinger Institute, una consultora amb la qual, al llarg dels anys, s’ha establert una forta relació i que va atorgar-nos el premi “Turn the World Outward Award” (“Canviant la mirada del món”), l’any 2019.

Es tracta d’un esdeveniment per ajudar als facilitadors, líders i col·laboradors d’aquesta institució a obtenir una major comprensió sobre la mentalitat fora de la caixa, un corrent impulsat pel mateix Arbinger Institute. Aquesta filosofia es basa a pensar més enllà de nosaltres mateixos i els nostres objectius, i ser sensibles, empàtics i centrar la nostra mentalitat en les metes i reptes dels altres, amb la finalitat de trobar solucions conjuntes mitjançant un enfocament col·laboratiu, col·lectiu i d’equip.

A La Fageda apliquem aquesta metodologia de “La Caja” –que es reflecteix en el famós llibre que porta de nom aquest mateix concepte-, una forma de veure el món que va en consonància a la nostra raó de ser i la nostra cultura: mirar els altres com si fóssim nosaltres mateixos, com a persones. Aplicar aquesta concepció en l’àmbit empresarial és un procés complex, així que la convenció Arbinger Summit pretén ajudar a aquells que estan liderant el canvi en la seva organització, mitjançant conferències magistrals, sessions de treball i establir contactes.

La Fageda va protagonitzar una d’aquestes ponències: “Acompanyar: Walk with Me”. Sílvia Domènech i Anna Monells van compartir amb el públic el nostre recorregut, progrés i afany durant els darrers tres anys per millorar la qualitat de vida de persones en situació de vulnerabilitat. També van parlar d’accions que faciliten la gestió del canvi dins les comunitats, noves iniciatives d’inclusió social i projectes que tenim en curs. Finalment, van presentar NOIMA, l’Escola de Noves Oportunitats de la Garrotxa, un projecte nascut aquest 2022 en col·laboració amb l’Ajuntament d’Olot, per formar i capacitar joves d’entre 14 i 24 anys que han abandonat els estudis obligatoris o que estan en risc de fer-ho. Actualment, s’està executant la fase inicial del projecte, en la qual s’atendran 80 joves.

Sílvia Domènech, a l’esquerra, i Anna Monells, al centre, en la ponència celebrada durant el congrés Arbinger Summit 2022.

Esdeveniments com aquest permeten projectar el model Fageda a l’exterior. De fet, la singularitat del nostre projecte desperta l’interès, més enllà de les nostres fronteres. Tanmateix, el passat any 2021, es van aconseguir tres fites molt rellevants a nivell internacional.

Una d’elles va ser la visita de TOSA el passat mes de juny, una entitat que s’ocupa de rehabilitar presos i que té en projecte un servei per persones sense sostre a l’estat de Utah. A més a més, el documental Utopia Iogurt, dirigit per Anna Thomson i David Baksh, es va continuar presentant a festivals de cinema internacional, que en aquesta ocasió va ser projectat a Sebastopol Documentary Film Festival i The Social Justice Film Festival. Finalment, la televisió alemanya Galileo ens va dedicar un documental que va cridar l’atenció d’altres mitjans de comunicació del país.

Forma part de la comunitat
Subscriu-te
Col·labora amb els projectes de La Fageda
COL·LABORA
Segueix-nos a les xarxes socials