Actualitat
24 octubre 2022

La granja de La Fageda, entre les 10 granges amb el millor sistema de munyida robotitzada de l’estat

La nostra granja s’ha classificat en desena posició al certamen ‘Desafío Frisona 2022’ en la categoria de millor munyida robotitzada. Es tracta d’un concurs, organitzat per la revista ‘Vacuno de élite’, que té l’objectiu de posar en valor les bones pràctiques ramaderes i el valor del treball dels ramaders. Reuneix les ramaderies de boví lleteres inscrites al Llibre Genealògic i al Control Lleter Oficial adscrites a les Federacions i associacions autonòmiques de Frisona d’arreu de l’estat.

S’analitzen i es valoren les dades de control lleter aportades per cada ramaderia inscrita, a partir dels paràmetres que estableixen les bases del certamen. La classificació s’ha elaborat a partir del resultat de sumar les tres millors produccions mitjanes diàries en quantitat i qualitat, utilitzant el control lleter oficial de cada ramaderia, durant els mesos de gener, febrer i març d’enguany.

Actualment, la nostra explotació compta amb un total de 140 caps adults de vaca frisona i la certificació de benestar animal Welfair™,  gràcies a la diversitat de pràctiques que es desenvolupen amb aquest objectiu: espais amplis per a cada un dels animals, zona per a les vaques de cria, sessions de música clàssica, sistema d’aspersió d’aigua per combatre les temperatures extremes de l’estiu i la garantia que tenen el seu temps de pastura a l’aire lliure.

Forma part de la comunitat
Subscriu-te
Col·labora amb els projectes de La Fageda
COL·LABORA
Segueix-nos a les xarxes socials