Blog
04 març 2020

El nostre flam de vainilla compleix un quart de segle

La Fageda, que produeix 700.000 iogurts al mes, treu al mercat un flam artesanal”. “La Cooperativa de Santa Pau reparteix 5.000 flams a Girona”. Són dos dels titulars que van aparèixer als diaris gironins el març de l’any 1995. Aleshores, pocs es podien imaginar que aquell nou producte, que ara compleix un quart de segle, es convertiria en el flam de vainilla de marca de fabricant més venut a Catalunya.

 

Per què un flam?

 

El 1993 vam començar a elaborar iogurts de granja. Ben aviat, però, els clients habituals van demanar-nos més varietats de postres i vam decidir-nos pel flam de vainilla. Així ho explicava a El Punt el nostre president i fundador, Cristóbal Colón, el març del 1995: “Hem estat més d’un any fent proves fins que ha sortit com volíem”.

 

L’objectiu era aconseguir un flam artesanal sense additius químics, que es diferenciés per la seva qualitat, igual que els iogurts. Es preveia d’acabar-ne produint 25.000 cada mes. Avui, la xifra s’ha multiplicat per vint: n’elaborem més sis milions l’any.

 

La publicitat, a peu de carrer

 

“Sortim al carrer perquè no disposem de mitjans per anunciar-nos a la ràdio i a la tele”, deia Cristóbal Colón al Diari de Girona el 18 de març del 1995.

 

Aquell dia, La Fageda va muntar un estand al carrer Santa Clara de la capital gironina per donar a conèixer els nous flams. Diversos companys i companyes, amb vestits tradicionals de la pagesia catalana, van repartir 5.000 flams entre els vianants. “Que la gent els tasti i pugui fer-se una opinió de la qualitat del nostre producte”, proposava en Cristóbal.

 

flam de vainilla

 

 

flam de vainilla

 

flam de vainilla

 

Sortir al carrer va ser, durant una bona colla d’anys, la manera que vam fer servir perquè la gent sabés que existíem i tastés els nostres iogurts i postres. A vegades hi portàvem les vedelletes per cridar encara més l’atenció.

 

Avui, obrim les portes a les persones interessades a conèixer el nostre projecte, perquè el contacte directe continua sent molt gratificant i un segell d’identitat per a nosaltres.

 

En xifres

 

Actualment, el flam de vainilla de La Fageda arriba a unes 127.000 llars catalanes i, en total, produïm uns 90 milions de iogurts i postres l’any, sis dels quals són flams, com explicàvem unes línies més amunt.

 

Si no heu tastat el nostre flam, us convidem a fer-ho i compartir amb nosaltres la vostra opinió!

 

flam vainilla

El nostre flam amb nata, préssec en almívar,  gelat de xocolata amb cacau i neules

 

 

 

Roser Reyner, periodista i guia de La Fageda

Forma part de la comunitat
Subscriu-te
Col·labora amb els projectes de La Fageda
COL·LABORA
Segueix-nos a les xarxes socials