Blog
13 novembre 2020

La Fageda i la Fundació per a la Creativació posem en marxa un projecte pedagògic per a les escoles i instituts

creativació

 

Cada any, milers d’alumnes visiten les instal·lacions de La Fageda per conèixer de prop el nostre projecte, trepitjar la granja i aprendre com fem els iogurts. Aquest curs atípic, posem en marxa una nova manera de conèixer-nos amb la intenció que es consolidi com a una opció més per a les escoles i instituts. Es tracta d’un projecte pedagògic que tirem endavant de la mà de la Fundació per a la Creativació.

 

Treball per reptes

 

Pensat per a infants i joves de primària i secundària, i encarat inicialment al segon trimestre d’aquest curs, el projecte es titula La descoberta de La Fageda i està basat en el treball per reptes.

 

En concret, des de l’aula mateixa, els alumnes hauran de buscar propostes innovadores per explicar a altres infants o joves què és la salut mental. També, hauran de trobar la manera de posar en valor l’aportació que iniciatives com La Fageda fan a la societat.

 

Per a tot plegat, els docents comptaran amb l’assessorament i el suport de les pedagogues de la Fundació per a la Creativació durant els tres mesos que durarà el projecte.

 

 

La Monte Mesas, directora tècnica de la Fundació per a la Creativació, ens explica com funcionarà aquest treball per reptes.

 

A més, els alumnes podran assistir a tres sessions en línia de mentoratge amb els guies del Servei d’Atenció al Visitant de La Fageda.

 

Precisament, les escoles i instituts també tindran l’opció de fer una visita especial a La Fageda a final de curs i trobar-se presencialment amb el o la guia que els hagi fet de mentor.

 

creativació

 

Reconeixement a les millors propostes

 

Entre totes les propostes presentades pels centres educatius, es farà un concurs on se seleccionaran i reconeixeran les tres millors.

 

Els criteris per resultar escollit són la coherència amb el projecte, l’adequació amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Organització de les Nacions Unides, l’originalitat i l’impacte.

 

Què cal fer per tirar-ho endavant

 

Les escoles o instituts que hi estigueu interessats, contacteu si us plau amb la Fundació per a la Creativació a través del correu electrònic fundacio@fundaciocreativacio.org o el telèfon 972 245 000.

 

Esperem que aquest nou projecte us resulti engrescador!

 

Forma part de la comunitat
Subscriu-te
Col·labora amb els projectes de La Fageda
COL·LABORA
Segueix-nos a les xarxes socials