Blog
19 setembre 2019

Compartir cotxe i venir amb bus a la feina, accions dels nostre pla de mobilitat sostenible

Compartir vehicle entre companys de feina, utilitzar el transport públic, fomentar l’ús de la bicicleta, els desplaçaments a peu… Des de La Fageda ja fa uns anys que apostem per promoure els hàbits saludables i contribuir a millorar la qualitat de l’aire que respirem i avui, coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura 2019, ho volem compartir amb tots vosaltres.

 

Utilitzar el cotxe de manera individual suposa una despesa econòmica i un impacte ambiental en forma d’emissions i soroll. Amb l’objectiu de reduir el nombre de vehicles al camí rural que travessa la reserva natural de la fageda d’en Jordà i que porta cap a la finca El Casals, seu del nostre projecte, ja fa uns quatre anys que vam instaurar un sistema per compartir cotxe entre persones que poden ser del mateix o de diferents departaments. Cada grup estableix el seu propi punt de trobada, generalment en un punt de la sortida d’Olot que enllaça amb la carretera en direcció a Santa Pau. Allà, els companys deixen  estacionats els vehicles i n’omplen un  de sol  per fer el tram Olot- la Fageda d’uns 6 quilòmetres de longitud. L’acció redueix el trànsit rodat per la carretera del bosc del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa que porta fins a la nostra finca.

La mesura permet també ocupar menys sòl amb places d’aparcament dins la finca, podent destinar aquests espais a altres usos, reduir les emissions de CO2 a l’atmosfera i contribuir a la cohesió entre companys de feina.

 

El transport amb bus també arriba a La Fageda
Una altra de les modalitats de desplaçament fins a la finca, és el transport amb bus que tenim contractat. Més del 90% de les persones usuàries del nostre Centre Especial de Treball utilitza aquest mitjà de transport, gestionat i impulsat des de La Fageda. Un autobús realitza cada dia tres desplaçaments fins a la finca -tres d’anada i tres de tornada-, adequant-se així als diferents torns de treball tant de les fàbriques com de la resta de departaments i el Servei de Teràpia Ocupacional. En cada trajecte i viatgen entre 35 i 50 persones.

Foment dels hàbits saludables també entre els nostres visitants
El nostre pla de mobilitat és ambiciós i també vol impactar sobre els desplaçaments realitzats pels milers de persones que ens visiten cada any. En aquest sentit, fomentem l’arribada en bicicleta i a peu, seguint les rutes i itineraris senyalitzats del Parc Natural. Tant des d’Olot com des de Santa Pau hi ha la possibilitat d’accedir a La Fageda travessant el nostre singular entorn natural i apostant així per una vida saludable i menys sedentària que a la vegada respecti també el planeta. Una de les maneres més màgiques d’arribar fins a la nostra granja és travessant a peu la colada basàltica del volcà Croscat, farcida dels singulars tossols, i sòl on hi creix la coneguda fageda d’en Jordà.

Siguem, entre tots, responsables amb el territori.

 

Víctor de Paz, periodista i guia de La Fageda

Forma part de la comunitat
Subscriu-te
Col·labora amb els projectes de La Fageda
COL·LABORA
Segueix-nos a les xarxes socials