Blog
03 gener 2023

Aquest 2023, fa 25 anys que vam obrir les portes de La Fageda, organitzant les primeres visites a Mas Els Casals

L’any 1998 a La Fageda vam crear un dels principals pilars de visualització que actualment té el nostre projecte. Fa 25 anys va néixer Fageda Tours, un sistema de visites que obria les portes de Mas Els Casals, la seu de La Fageda, a tots aquells interessats en conèixer el nostre món.

L’objectiu era oferir la possibilitat de degustar els productes amb un petit tastet gratuït, mostrar les instal·lacions i l’entorn de La Fageda d’en Jordà i donar a conèixer la missió del projecte, tot proporcionant una experiència inoblidable i establint un lligam de confiança i complicitat amb els visitants.

L’Albert Riera, actual director de relacions institucionals, i que va ocupar molts anys el càrrec de director de comunicació, considera que aquesta iniciativa va ser molt positiva pel reconeixement de marca de La Fageda. “Va ser una gran idea obrir les portes als visitants. És la manera més encertada i també la més honesta d’explicar tot el projecte en la seva complexitat”, explica en el llibre ‘La Fageda. Història d’una bogeria’, escrit per Dolors González.

Fageda Tours estava situat en un dels hivernacles de l’antic viver de La Fageda, una de les activitats principals del projecte en el moment de la seva creació. A l’interior hi havia una sala d’exposició on es projectava un vídeo de La Fageda, una sala de tasts de iogurts i una zona per comprar els nostres productes.

Fageda Tours va anar evolucionant, gràcies a l’alta demanda que vam rebre, i el 2015 vam poder estrenar unes noves instal·lacions, del que avui dia coneixem com el Servei d’Atenció al Visitant (SAV). Aquest nou espai va permetre crear un lloc destinat exclusivament als visitants, guanyant en comoditat i facilitat.

Avui dia, el SAV ofereix 5 tipus diferents de visites, que per consultar-ne la disponibilitat, s’ha d’accedir al nostre motor de reserves. Una d’elles és ‘Petits grangers’, on els protagonistes són els més petits de la casa, que preparen i donen la llet a les nostres vedelles, porten el farratge a les vaques adultes, i juntament amb els més grans, també visiten les instal·lacions i coneixen el projecte de La Fageda.

Amb les reformes de l’any 2015 i la creació del SAV, es va engrandir l’espai per a visitants i es van millorar els serveis. Actualment, podem trobar-hi dues sales de projeccions, una botiga de productes de La Fageda i articles d’altres entitats col·laboradores o fets per les persones del nostre Servei de Teràpia Ocupacional, i una zona de cafeteria.  

Pels amants de la naturalesa, tenim la visita ‘La Fageda en ruta’, on a més de conèixer el projecte, la granja i el procés d’elaboració dels productes, els visitants també s’endinsen al bosc de La Fageda d’en Jordà.

Una altra tipologia és ‘Visita Fageda’, pensada per conèixer el projecte, la granja i el procés d’elaboració dels nostres productes, que podreu tastar.

A més a més, també obrim les portes a grups, amb les ‘Visites per a centres educatius i agències’, on es dona a conèixer el projecte, els nostres espais i el procés d’elaboració dels productes, mitjançant diferents modalitats de visites.

I finalment, posem a disposició dels visitants, les ‘Jornades de formació per a emprenedors socials’, que se centren a explicar en profunditat el nostre projecte socioempresarial i compartir experiències amb membres dels diferents equips de La Fageda.

El SAV disposa de 5 tipus diferents de visites, que ofereixen una experiència sorprenent, acollidora, pedagògica i entretinguda als visitants.

Així doncs, actualment, el SAV és una de les ninetes dels nostres ulls. Rep anualment més de 40.000 persones, que venen a veure i viure La Fageda en primera persona, i als quals els estem plenament agraïts.

Forma part de la comunitat
Subscriu-te
Col·labora amb els projectes de La Fageda
COL·LABORA
Segueix-nos a les xarxes socials