Blog
07 abril 2022

Un dia com avui de fa 40 anys, el 7 d’abril de 1982, naixia La Fageda

Tal dia com avui de fa 40 anys, el 7 d’abril de 1982, un home que físicament és una barreja de filòsof clàssic i geni despistat i que es diu Cristóbal Colón, fa toc-toc a la porta de l’alcalde d’Olot, en Joan Sala, per demanar-li un local a la ciutat on començar a tirar endavant una activitat empresarial amb catorze persones amb malalties mentals.

Aquella quimera és quatre dècades després un projecte social on ens acollim més de 400 persones. La missió de La Fageda, que va néixer per millorar la vida de persones amb trastorn mental sever i/o discapacitat intel·lectual, s’ha anat ampliant per cobrir les necessitats d’altres col·lectius en situació de vulnerabilitat.

Totes les activitats empresarials que desenvolupa el nostre projecte, que no té ànim de lucre, són el mitjà per generar llocs de treball per aquestes persones, perquè entenem que el treball dignifica i que tothom pot tenir una feina adaptada a les seves capacitats. El nostre model d’atenció per aquestes persones és integral. A banda ocupació, tenim cura d’altres àmbits de la seva vida, l’habitatge, l’oci, la salut, la formació i el desenvolupament competencial.

Des de fa quaranta anys, doncs, La Fageda va forjant un projecte social que impacta en moltes famílies. Pel camí anem aprenent, i malgrat el context de crisi en el qual tots plegats treballem avui, sabem que sempre ens servarem lleials a mantenir sòlida i intacta la missió de La Fageda. Més que mai cal defensar-la amb fermesa i convicció perquè és en èpoques de crisi quan els col·lectius de persones en situació de vulnerabilitat poden rebre impactes que agreugin aquesta condició.

Aquí us podeu descarregar el capítol 1 “Un projecte de bojos” del llibre “Història d’una bogeria”

Forma part de la comunitat
Subscriu-te
Col·labora amb els projectes de La Fageda
COL·LABORA
Segueix-nos a les xarxes socials