Blog
23 abril 2015

Roses de Sant Jordi amb pasta de full, poma i crema La Fageda

En aquest cas, he volgut fer una recepta dolça, ideal per gaudir en companyia, que et permet fer un regal molt especial i personal. Regala una rosa natural i una altra per menjar i triomfaràs!

roses_sant_jordi_crema_fageda

Ingredients (8/10 roses):
Làmina de pasta de full fresca
2 pomes red chief o d’una varietat similar
Sucre glass
1 crema de La Fageda
Suc de mitja llimona

 

Elaboració: 

  1. Treure el cor a les pomes i tallar-les per la meitat. Laminar-les molt fines (per a aquesta operació és ideal disposar de mandolina; si no és així, no patiu, jo no en tinc i amb paciència les he tallat amb el ganivet).
  2. Portar a ebullició un pot amb aigua i el suc de mitja llimona. Escaldar els “pètals” de la poma durant 1 minut. Escórrer.
  3. Estirar la làmina de pasta de full i escampar-hi sucre glass. Donar-li la volta. Així aconseguirem que tingui un toc dolç.
  4. Tallar la làmina en tires de 3 o 4 cm segons la mida que vulgueu que tinguin les roses. Tornar a escampar-hi sucre glass i pintar-les amb crema de natilles (jo, en aquest cas, he usat les de La Fageda, perquè són les que, a casa, ens agraden).
  5. Posar, sobre les làmines, els pètals de poma un al costat de l’altre, tal i com podeu observar a la foto.
  6. Enrotllar les tires amb molt de compte. Veureu que, en haver escaldat les pomes, aquesta operació serà més senzilla, perquè es doblegaran sense problemes i no es trencaran.
  7. Col·locar les tires ja doblegades en un motllo per a magdalenes o muffins, prèviament untat amb mantega. Això farà que la massa de pasta de full no s’expandeixi i que quedi recollida formant una rosa.
  8. Posar al forn a 190 graus durant 30 minuts, aproximadament.
  9. Finalment, tornar a escampar-hi sucre glass.

 

Observacions:

Per fer roses de colors, escalda els pètals de poma amb aigua i amb unes gotes de colorant (en aquest cas, com veieu a la primera fota, hem usat color vermell, el de la típica rosa de Sant Jordi).

 

Trobaràs la recepta original a Garum.
Forma part de la comunitat
Subscriu-te
Col·labora amb els projectes de La Fageda
COL·LABORA
Segueix-nos a les xarxes socials