Blog
09 novembre 2017

Què n’esperen les escoles de la visita a La Fageda?

Aquests dies de tardor són molts els grups escolars de primària i secundària que, des de diverses procedències, decideixen sortir de les aules i desplaçar-se a la Garrotxa per venir a la nostra finca i conèixer de ben a prop el projecte de La Fageda. A tots ells els oferim, de dimarts a divendres i des del Servei d’Atenció al Visitant, visites guiades a mida i adaptades al nivell acadèmic dels alumnes. Vet aquí que en un sol dia podem atendre a més de 250 escolars.

 

La majoria vénen de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i de la demarcació de Girona. Així i tot rebem també la visita d’escoles de comarques com el Baix Camp o el Baix Penedès. Què motiva a aquests alumnes i professors a fer un llarg viatge fins a arribar a les nostres instal·lacions? Què els pot aportar la visita? En definitiva, què n’esperen d’aquesta estona a La Fageda?

 

Per respondre aquestes qüestions, els ho hem demanat. Hem parlat amb diversos docents i alumnes dels centres escolars que ens han visitat. Hem volgut conèixer la seva opinió i el seu grau de satisfacció un cop finalitzada la visita.

 

 

 

Hem vingut a visitar La Fageda primer per l’obra social que representa, per veure també el procés de producció d’un aliment que tots els nens mengen, i també aprofitem el viatge per visitar el bosc de La Fageda d’en Jordà i els seus arbres‘. Així ens ho explica la Lluïsa, docent, mentre els seus alumnes de cicle inicial d’una escola de Figueres gaudeixen de la nostra granja i, juntament amb el guia, acaronen el grup de vaques embarassades. ‘El que més m’ha agradat de la visita són les vaques, les petites, perquè els hi he pogut donar menjar. I també el iogurt que ens hem menjat al final‘. Així ens ho diu un dels alumnes de la Lluïsa, que es neteja els llavis encara amb restes del iogurt que s’acaba de menjar. ‘Per mi el millor han estat les vaques embarassades, perquè són el meu animal preferit. I també m’ha agradat molt el iogurt de maduixa, no l’havia provat mai. Només havia tastat el natural‘, ens explica una altra estudiant de cicle inicial del mateix centre.

 

Jo ja feia temps que volia venir amb els alumnes de tercer d’ESO de l’assignatura de geografia econòmica perquè parlem del sector primari i és molt interessant que coneguin el procés des de la vaca fins al iogurt. Em va molt bé per la meva matèria. I també hem vingut amb els alumnes de quart d’ESO d’economia que ens interessa molt que aprenguin com funciona una cooperativa. Venim de lluny però ens semblava molt interessant conèixer aquest projecte‘. Aquestes són les expectatives que tenia abans de la visita la Carme, en aquest cas una docent del Baix Penedès i que aprofitarà també la visita, juntament amb el seu grup, per descobrir el bosc de La Fageda d’en Jordà, a tocar de la nostra finca.

 

Els nostres nanos venen aquí perquè hem pensat que seria una bona sortida de cara a fer una cohesió de grup, perquè és una sortida de tutoria. Però a part ens ha interessat perquè hi havia un plus, que és veure com funciona una empresa d’aquest tipus. Ells estan a quart d’ESO en un moment en què han de mirar què faran amb el seu futur i que vegin un tipus de projecte així ens interessava. També trobem molt interessant la vessant social‘. Aquest és el criteri que han seguit en aquest cas les docents d’una escola de Vilanova del Vallès. Per comprovar si s’havien assolit els seus objectius, hem parlat en acabar la visita amb tres dels alumnes del seu grup. I ens han dit el següent. ‘La visita m’ha agradat molt, mostra uns valors que són difícils de trobar avui en dia, aquesta integració cap a gent amb una capacitat diferent. Heu aconseguit uns objectius molt bons’, ens explica un d’ells. ‘Crec que el projecte que hi ha aquí al darrera s’hauria d’aplicar a més llocs perquè donar-li oportunitats a gent que no en té tantes és molt important’, ens diu una altra companya del mateix institut.

 

Després de més d’una hora de visita, els grups tornen a l’autocar per emprendre el viatge de tornada. Esperem que marxin amb una bona experiència a la butxaca.

 

Des del Servei d’Atenció al Visitant ens alegrem que aquesta estona a la nostra finca pugui ser profitosa pels estudiants i que passin un matí agradable amb nosaltres. Recollida d’opinions com aquestes i totes les que ens arriben a través dels nostres canals de comunicació ens serveixen per anar millorant els nostres serveis dia a dia.

 

Víctor de Paz
Guia del Servei d’Atenció al Visitant

Forma part de la comunitat
Subscriu-te
Col·labora amb els projectes de La Fageda
COL·LABORA
Segueix-nos a les xarxes socials