Blog
15 gener 2020

Creem un nou servei per ajudar persones amb trastorn mental a trobar feina

En les últimes setmanes hem posat en marxa el nou Servei Prelaboral, que té l’objectiu que persones majors d’edat amb diagnòstic de trastorn mental i dificultats per accedir al món del treball es preparin per trobar una feina.

 

El servei l’hem creat de manera coordinada amb la Xarxa de Salut Mental de la Garrotxa i té capacitat per atendre 15 persones. Totes elles fan formacions i pràctiques, tant per adquirir hàbits personals i laborals com per assolir prou confiança i autonomia.

 

Així doncs, l’accés al Servei Prelaboral de La Fageda no suposa la firma de cap contracte laboral i té un temps d’estada màxim de 36 mesos. Els candidats hi arriben derivats per la Xarxa de Salut Mental de la Garrotxa.

 

La Carme Jordà, cofundadora de La Fageda, explica en aquest vídeo en què consisteix el nou servei.

 

Malaltia mental, problemàtica social

 

Les persones ateses en aquest nou servei de La Fageda no necessàriament han de tenir un certificat de discapacitat, però sí que tenen una problemàtica social derivada de la malaltia mental que les afecta. Cal que es trobin en una situació estable, de manera que, tot i no haver treballat mai en la majoria de casos, puguin afrontar nous reptes.

 

Durant les hores de formació i ocupació, les acompanya l’equip de professionals que són a primera línia del servei: la Carme Jordà, la Dolors Falgarona, la Mònica Quiles i la Tània Mesa.

 

Igualment, les acompanyen els encarregats i monitors de cada secció on fan pràctiques, des de la granja fins a la fàbrica de làctics, passant per l’obrador de melmelades o els hivernacles on cultivem les verdures del Rebost de La Fageda.

 

El Servei Prelaboral, com fa uns mesos l’empresa d’inserció El Faig, s’afegeix al nou ventall de prestacions que La Fageda vol oferir a persones en risc de vulnerabilitat de la comarca de la Garrotxa.

 

Forma part de la comunitat
Subscriu-te
Col·labora amb els projectes de La Fageda
COL·LABORA
Segueix-nos a les xarxes socials