Actualitat
23 maig 2022

Maria Colón participa en la jornada ‘Ocupació i col·lectius vulnerables’, organitzada per Club Diari de Mallorca i Fundació “la Caixa”

El passat 17 de maig, Maria Colón, directora tècnica de l’àrea social de La Fageda, va participar en la sessió ‘Ocupació i col·lectius vulnerables’, emmarcada dins el cicle de jornades ‘Reptes socials a Balears’, organitzat per Club Diari de Mallorca, amb la col·laboració de Fundació “la Caixa”.

L’acte, que es va gravar i es va poder seguir en línia, va tenir lloc al CaixaFòrum de Palma de Mallorca. Va comptar amb dos ponents més d’entitats amb presència nacional, que també s’encarreguen de generar i gestionar oportunitats laborals estables per a col·lectius vulnerables: Asier Vitoria, director general de l’empresa Gureak, i Fernando Rey-Maquieira, gerent de la Fundació Esment.

La ponència es va centrar a exposar com es generen oportunitats laborals des dels diferents projectes socials. En el seu torn, Maria Colón va destacar que un dels motors que ha fet avançar La Fageda ha estat la passió: “És un projecte apassionant, que evidentment sense aquesta passió, no podríem celebrar els nostres 40 anys aquest 2022, amb moltes lluites, fracassos, èxits…”

També va explicar les tres claus del treball amb sentit, una de les premisses que ha guiat sempre el projecte. En primer lloc, el treball ha de ser útil per la societat, en paraules de Maria Colón: “Ha de ser un servei o producte que les persones el vulguin comprar i, per tant, sigui útil per un altre”.

“El segon requisit és que el treball permeti el desenvolupament de les capacitats de les persones, que se sentin realitzades, que avancin i que puguin donar el màxim de si mateixes”, va afirmar Maria Colón, destacant que a més a més, a La Fageda s’ha de jugar amb una doble vessant, ja que s’ha de promoure al màxim el potencial de les persones acceptant les seves limitacions.

Finalment, el tercer pilar que va comentar i que sustenta el model de La Fageda “és crear una organització que pugui contenir emocionalment, és a dir, que pugui fer sentir a la gent que està acompanyada”.

La ponència completa es pot recuperar al canal de Youtube de Diario de Mallorca.

Forma part de la comunitat
Subscriu-te
Col·labora amb els projectes de La Fageda
COL·LABORA
Segueix-nos a les xarxes socials