Actualitat
04 agost 2023

Impulsem la sostenibilitat amb plaques solars i punts de càrrega per a cotxes elèctrics

Avancem amb peu ferm en la nostra estratègia de sostenibilitat. Hem instal·lat 699 plaques solars als teulats de les nostres instal·lacions, uns panells que entraran en funcionament durant aquest mes d’agost i que contribuiran a reduir un 11% el consum energètic de La Fageda.

També hem instal·lat quatre punts de càrrega per a cotxes elèctrics al pàrquing de les nostres instal·lacions, que donaran resposta a les necessitats tant internes com dels visitants per tal d’avançar cap a un parc mòbil més sostenible, una iniciativa que forma part del pla d’accions en matèria de sostenibilitat que estem aplicant.

Paral·lelament, també hem rebut els resultats d’un estudi que ha permès quantificar la nostra petjada de carboni. L’estudi també inclou la creació i implementació d’un pla de reducció per mitigar les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH), posicionant-se activament i anticipant-se a les legislacions sobre emissions de carboni.

Des de La Fageda considerem la sostenibilitat com a valor intrínsec del projecte. Segons Oriol Gol, Director d’Innovació, Qualitat i Medi Ambient, s’està abordant la sostenibilitat transversalment: “A La Fageda tenim un enfoc amb una mirada de 360º sobre els diferents factors que afecten la sostenibilitat del projecte. En tots els àmbits anem fent passos, sovint petits i a vegades més grans. Entre altres accions, hem calculat la petjada de carboni de la nostra organització, la qual cosa ens permetrà poder fer un pla de descarbonització per als propers anys”.

Durant els últims anys, hem implementat altres accions en matèria d’eficiència energètica i sostenibilitat. Actualment, fem ús d’un 80,31% d’energies renovables mitjançant equipaments propis, com una depuradora, una planta de compostatge o una caldera de biomassa, que produeix el 38,8% de l’energia que consumim. A més, hem reduït un 3% el consum d’aigua en la nostra granja, i el 89% dels residus de la depuradora es gestionen internament.

Des de La Fageda continuem abordant el nostre compromís amb la sostenibilitat de manera transversal, des del punt de vista mediambiental, social i econòmic. Treballem proactivament en la protecció del medi ambient amb un enfocament global sobre la sostenibilitat. Amb aquesta nova fase de la nostra estratègia de sostenibilitat, millorarem l’eficiència energètica i reduirem l’empremta de carboni, mantenint la ferma voluntat d’avançar cap a una economia verda i baixa en carboni.

Forma part de la comunitat
Subscriu-te
Col·labora amb els projectes de La Fageda
COL·LABORA
Segueix-nos a les xarxes socials