Actualitat
05 març 2021

El 86% de l’energia que consumeix La Fageda procedeix de fonts renovables

Més del 86% de l’energia que l’any 2020 vam utilitzar per a fer funcionar les nostres instal·lacions ubicades a la finca mas Els Casals de Santa Pau va ser energia verda. És a dir, una energia neta, obtinguda a partir de fonts renovables.

Planta de biomassa

 

Gairebé la meitat de tota l’energia la vam produir a la nostra planta de biomassa, que genera vapor d’aigua a partir d’estella forestal i ens permet fer funcionar gran part de la maquinària de la planta de lactis. L’estella, que ens subministra una empresa del territori, procedeix de fusta de boscos gestionats amb criteris de sostenibilitat i estàndards PEFC.

 

L’energia tèrmica de la planta de biomassa es complementa amb la del gas propà, l’única part que no procedeix de fonts renovables, i que representa prop del 14% de l’energia total consumida l’any passat.

L’estella forestal per a la nostra caldera de biomassa.

 

Energia elèctrica

 

D’altra banda, l’energia elèctrica suposa gairebé el 40% de tota la que consumim i la companyia que ens la subministra comercialitza únicament energia 100% renovable, com per exemple l’eòlica, la hidroelèctrica o la solar.

 

Pel director d’Innovació, Qualitat i Medi Ambient de La Fageda, Oriol Gol, “és molt interessant i positiu constatar que el 86,3% de l’energia que consumim per fabricar els nostres productes prové de fonts renovables: es tracta del 100% de l’energia elèctrica i del 77,4% de la que necessitem per produir vapor per a la fàbrica”. L’Oriol afegeix que La Fageda té per objectiu anar millorant aquestes dades.

 

Tenir cura de l’entorn, fent un ús responsable dels recursos naturals, energètics i de les matèries primeres per produir els nostres iogurts, gelats i melmelades, és una de les línies mestres de la nostra política de sostenibilitat mediambiental.

Forma part de la comunitat
Subscriu-te
Col·labora amb els projectes de La Fageda
COL·LABORA
Segueix-nos a les xarxes socials