Actualitat
14 setembre 2023

DIPSALUT ajuda un any més a La Fageda en diversos projectes de salut que beneficien persones amb discapacitat

Dipsalut, l’Entitat Autònoma de Salut Pública de la Diputació de Girona, ha concedit dues subvencions per un valor de 7.575,69 euros al nostre projecte social. Aquestes subvencions han ajudat a continuar un any més amb les activitats d’equinoteràpia i el Pla de Salut.

Les dues subvencions han estat distribuïdes entre diversos projectes de la nostra organització. Una de les ajudes ha estat la Subvenció a Organitzacions Sense Ànim de Lucre per a Intervencions Terapèutiques destinada a millorar la qualitat de vida a la demarcació de Girona, amb un total de 1.797,24 euros.

En aquest context, el projecte finançat des de La Fageda, gràcies a aquesta línia de suport, ha estat “Teràpia Assistida amb Cavalls per a Persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA)“. Una iniciativa que hem dut a terme per a les persones del Servei de Teràpia Ocupacional. L’equinoteràpia és un tractament integral que se centra en l’ús dels cavalls i que beneficia el desenvolupament cognitiu, físic, emocional i ocupacional de les persones.

Una altra de les subvencions, de 5.778,45 euros, per dur a terme el projecte “Dinamització del Pla de Salut La Fageda i promoció d’una alimentació diària saludable II”. El Pla de Salut elaborat pren en consideració diversos aspectes, com ara la salut laboral i musculoesquelètica, la promoció d’hàbits d’higiene i alimentació saludables, la salut comunitària, la sexualitat i afectivitat, la salut bucodental, el control de l’abús de substàncies additives i la promoció de modes de vida saludables per a persones amb discapacitat intel·lectual i/o malaltia mental.

A més, La Fageda ofereix un menú diari saludable i de qualitat, que està subvencionat per a aquelles persones amb menys recursos socioeconòmics. En aquesta mateixa línia, fa uns anys que La Fageda va optar per la creació d’un parc de salut a les seves instal·lacions, així com un camp de futbol i diversos espais per fomentar l’activitat física i esportiva dins de l’entorn laboral, durant els temps de descans i d’esbarjo.

A banda d’aquestes subvencions, DIPSALUT ha concedit una ajuda de 1.876,11 euros a la Fageda Fundació per a finançar equipaments pel Servei Prelaboral, així com una altra ajuda del mateix import a la Fundació de Serveis Assistencials de la Garrotxa per adquirir mobiliari i sistemes de ventilació per al club social i STO.

Forma part de la comunitat
Subscriu-te
Col·labora amb els projectes de La Fageda
COL·LABORA
Segueix-nos a les xarxes socials