Actualitat
07 agost 2023

De Badalona al cor de La Garrotxa: la inspiradora història dels gelats amb sentit de La Fageda

Aquest 2023, celebrem tretze anys de trajectòria i èxit en el sector dels gelats. Darrere de la primera producció de gelats s’hi amaga una història de solidaritat i perseverança, que va permetre a vuit persones amb discapacitat intel·lectual conservar el seu lloc de treball gràcies a la voluntat i la solidaritat de La Fageda.

L’any 2010, vam rebre una proposta de la Conselleria de Treball de la Generalitat per fer-nos càrrec d’un Centre Especial de Treball a Badalona. Es tractava d’una companyia làctia propietat de la cooperativa COINRE, que l’any 2010 es trobava en situació de liquidació a través d’un procés concursal. Des de La Fageda vam adquirir les instal·lacions de Badalona, assumint la producció i comercialització de gelats sota la nostra marca i amb matèria prima de la nostra planta.

Iniciava així la nostra incursió en el sector dels gelats, una nova oportunitat després d’haver-nos consagrat com a referent en el mercat dels iogurts. Aquesta nova activitat empresarial va permetre salvar deu llocs de treball, vuit dels quals per a persones amb discapacitat. La nostra tasca va aconseguir estabilitzar la planta de Badalona, que va funcionar a bon ritme durant quatre anys.

L’any 2014, vam prendre la decisió de traslladar la producció de gelats a Santa Pau, per les dificultats logístiques que suposava el trasllat de la llet fins a la fàbrica. El projecte va evolucionar favorablement, i dos anys més tard, el 2016, vam presentar sis noves referències de gelats per al circuit HORECA i de col·lectivitats en format de 2.500 ml. Actualment, la facturació de gelats de ja supera el milió d’euros.

En els últims anys, hem ampliat la nostra gamma de gelats, i actualment disposem de set referències en terrines de 500 ml i vuit referències en format reduït en terrines de 100 ml. Els últims llançaments s’han produït aquest mateix estiu de 2023, amb tres novetats de gelats en terrines de mig litre: caramel amb ametlles garapinyades al punt de sal, maduixes amb nata i galetes de xocolata.

Forma part de la comunitat
Subscriu-te
Col·labora amb els projectes de La Fageda
COL·LABORA
Segueix-nos a les xarxes socials