Actualitat
27 maig 2022

El consumidor post pandèmia busca marques transparents i honestes i conèixer el valor pel qual paga, segons la jornada sobre Gran Consum organitzada per La Fageda

El consumidor post pandèmia espera trobar marques més transparents i honestes, que els ofereixin temps i els assegurin comoditat. Es tracta de la principal conclusió de la jornada organitzada per La Fageda a Mas Els Casals (Santa Pau), amb motiu del seu 40è aniversari, dirigida als seus clients de Gran Consum, i on han assistit una trentena de persones.

L’objectiu de la sessió, organitzada el 27 de maig, ha estat reflexionar sobre les noves tendències de consum, el comportament del consumidor i el paper de la distribució en l’era de la post pandèmia. La jornada ha comptat amb la participació del gerent de Retail Knowledge d’AECOC, Pablo de la Rica, i del director d’alimentació de Kantar World Panel, Joan Riera.

Per una banda, De la Rica ha incidit en el concepte value for money: “Des de març del 2020, ens trobem en un entorn diferent. És un moment nou per a nosaltres, després de molts mesos d’incertesa. Actualment, el consumidor vol comprar productes on darrere hi hagi projectes amb sentit, vol conèixer-los, involucrar-se en ells i vol rebre missatges més transparents i honestos. Vol saber què hi ha darrere d’allò que paga, és a dir, vol conèixer el valor pel qual paga i les marques han de saber com traslladar-li, ha afirmat.

Per altra banda, Riera ha donat les claus dels factors que influeixen en les tendències de consum d’aquest 2022, després d’haver superat la pandèmia. Els consumidors volen que les marques els ofereixin el seu temps i els assegurin comoditat, sobretot ara que estem recuperant el nostre ritme de vida després de les restriccions provocades per la covid-19”, ha recalcat.

Riera també ha destacat que des de Kantar World Panel no només s’analitza el comportament del consumidor en el moment de compra al Gran Consum, sinó que també s’estudia el canvi d’actitud vers a la restauració: Tot i que la por per la situació actual influeix en les decisions de compra, la inversió del consumidor en bars i restaurants no està caient, sinó que està augmentant, ja que té ganes de sortir i socialitzar, i tot això, implica una despesa major”.

Forma part de la comunitat
Subscriu-te
Col·labora amb els projectes de La Fageda
COL·LABORA
Segueix-nos a les xarxes socials