Actualitat
06 setembre 2022

Consolidem les activitats d’equinoteràpia i posem en marxa un Pla de Salut gràcies als ajuts concedits per Dipsalut

Dipsalut, l’Organisme Autònom de Salut Pública de la Diputació de Girona, ha atorgat dos ajuts per valor de 8.385,94 euros al nostre projecte social, que han permès consolidar les activitats d’equinoteràpia i impulsar un Pla de Salut.

Així doncs, les dues subvencions han estat distribuïdes en diversos projectes de la casa. Una de les ajudes ha estat la Subvenció a entitats sense ànim de lucre per a la realització d’intervencions terapèutiques per millorar la qualitat de vida a la demarcació de Girona (SOI), amb un import total de 3.151,95 euros.

En aquest sentit, el projecte que hem finançat des de La Fageda gràcies a aquesta línia d’ajuts ha estat ‘Teràpia assistida amb cavalls’. Es tracta d’una activitat que organitza el nostre Servei de Teràpia Ocupacional des de fa temps i que la seva continuïtat és possible, en part, a aquest tipus de finançament. L’equinoteràpia és un tractament integral que gira al voltant dels cavalls, que beneficia el desenvolupament cognitiu, físic, emocional i ocupacional de les persones.

Un altre dels ajuts percebuts ha estat la Subvenció a organitzacions no lucratives per a la realització d’activitats en matèria de condicions i estils de vida (CEV), de la qual hem rebut 5.233,99 euros, per a la realització del projecte ‘Dinamització del Pla de Salut La Fageda i promoció d’una alimentació diària saludable’.

El Pla de Salut que s’ha elaborat té en compte la salut laboral i musculoesquelètica, la higiene i l’alimentació saludables, la salut comunitària, la sexoafectivitat, la salut bucodental, el control de l’abús de substàncies additives i la promoció d’hàbits de vida saludables per a persones amb discapacitat intel·lectual i/o malaltia mental. La Fageda ofereix diàriament un menú saludable i de qualitat, que està becat per a aquelles persones amb menys recursos socioeconòmics. En aquesta mateixa línia, fa uns anys que a La Fageda ja vam apostar per crear un parc de salut a les nostres instal·lacions, un camp de futbet i diferents espais per promoure l’activitat física i esportiva dins l’espai laboral, en les estones de descans i d’esbarjo.

El Parc de Salut de La Fageda permet que les persones en situació de vulnerabilitat estimulin capacitats com la motricitat, la mobilitat i la memòria.

Dipsalut s’encarrega de donar cobertura als ajuntaments de la demarcació de Girona en diverses obligacions municipals, proporcionant serveis, suport tècnic i econòmic i vetllant per un entorn favorable a la salut dels seus ciutadans. Tot i això, a més a més, realitza altres accions com donar suport econòmic a entitats sense ànim de lucre, com La Fageda, per desenvolupar activitats de promoció de la salut. Estem molt agraïts de poder comptar amb subvencions com aquestes, que ens permeten continuar treballant per millorar la qualitat de vida de les persones en situació de vulnerabilitat.

Forma part de la comunitat
Subscriu-te
Col·labora amb els projectes de La Fageda
COL·LABORA
Segueix-nos a les xarxes socials