Blog
30 gener 2023

“La Fageda és un lloc únic, que dona il·lusió i oportunitats a les persones”, Aleix Mesa, el treballador més jove de la plantilla

La primera entrevista de l’any 2023 l’hem volgut dedicar a la persona més jove que treballa a La Fageda. Ell és l’Aleix Mesa, de 20 anys. Ha estudiat el Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Informàtica a l’Institut Bosc de la Coma d’Olot, i des de fa quasi un any forma part del nostre Departament de Tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC), encapçalat per Montse Riol.

Abans d’entrar en aquesta àrea, ja havia passat per La Fageda. La seva primera experiència a Mas Els Casals va ser quan tenia 16 anys. Durant les vacances de Nadal i d’estiu, va venir a donar suport a la fàbrica de làctics, ajudant a la secció de packs i revisant el pH dels iogurts, entre altres tasques. Ho va fer fins als 18 anys, i al cap d’un temps va tornar, aquest cop per fer les pràctiques del cicle formatiu i incorporant-se a l’equip d’informàtica.

Olotí de tota la vida, avui l’entrevistem i parlem de com viu el nostre projecte dia a dia.

 • Des de ben petit ja t’agradava la informàtica?

Sempre m’han agradat els ordinadors i els videojocs. No sabia ben bé què estudiar, i la informàtica és el que més em motivava. Tenia clar que volia fer un cicle formatiu, i de fet, m’agradaria cursar el Cicle Formatiu de Grau Superior d’Informàtica. Tinc pensat fer-lo aquest any, si és possible, tot depèn de la meva vida laboral.

 • Un cop acabats els estudis, et feia por no trobar feina?

Hi ha moltes oportunitats en el sector de la informàtica, mai m’ha fet por trobar feina. Aquí em sento molt bé, ja que hi treballa la meva germana, la Tània Mesa, i el meu cunyat, en Sergi Asperó, amb qui comparteixo equip. Ell, al ser informàtic, sempre m’ha ajudat amb temes del cicle formatiu, i la Tània també.

 • Creus que les professions relacionades amb la informàtica i la tecnologia estan ben valorades i tenen un futur prometedor?

Sí, crec que estan ben valorades, perquè la informàtica és essencial.

 • Com comença la teva història amb el nostre projecte, és a dir, com et vas assabentar de les ofertes de feina?

La meva germana em va comentar que durant les vacances de Nadal i estiu es necessitaven reforços a la fàbrica i que hi havia diversos familiars de treballadors que hi anaven. Així és com vaig començar a treballar-hi.

Quan vaig entrar en pràctiques al departament de tecnologia, va ser en Sergi que em va dir que preguntés si les podia fer aquí. Els professors ens recomanaven llocs per anar, però jo no tenia cap lloc pensat.

Una de les coses de La Fageda que ha sorprès més a l’Aleix són les activitats que s’organitzen. A la foto, apareix amb l’equip d’informàtica i altres companys, menjant castanyes durant la castanyada del passat 2022.
 • Què és el que et motivava del lloc de feina en el departament de tecnologia?

L’ambient, el lloc i en general, com és La Fageda. I sobretot, el vincle familiar, gràcies a la Tània i en Sergi. A més a més, ja coneixia a gent aquí, perquè ja havia vingut anys enrere a treballar-hi. Quan em van dir que podia venir a treballar aquí, em va agradar molt la idea. És un molt bon lloc per guanyar experiència, currículum…

 • Com és el teu dia a dia i de què t’ocupes?

Les meves tasques i funcions depenen molt del dia, però es basen principalment a ajudar a l’usuari. Dono suport amb temes de manteniment de portàtils i mòbils, comprovo les còpies de seguretat dels servidors, instal·lo antivirus i faig les revisions de les actualitzacions, activo i reviso el doble factor d’autentificació per temes de seguretat…

L’Aleix al Centre de Processament de Dades (CPD) de La Fageda.
 • I de tot això… Què és el que t’agrada més?

Poder ajudar a la gent, que alguna persona m’expliqui el seu problema i que jo pugui resoldre-li. M’agrada la meva feina, perquè no és rutinària, les tasques són molt diferents. Hi estic molt bé a La Fageda.

 • Des que treballes aquí, en quins àmbits o camps de la informàtica, creus que més has millorat o après?

Estic aprenent a treballar amb equip, a organitzar-me… A sentir-me més còmode al parlar amb la gent, ja que soc una mica vergonyós. També, he millorat en coneixements tècnics de xarxa, IPs, seguretat…

 • Has viscut algun moment difícil des que estàs amb nosaltres?

Crec que no, però no perquè no s’hagi donat el cas, sinó perquè ho he preguntat i m’han ajudat.

 • Com explicaries què és i què fem a La Fageda a un amic?

Li diria que és una fundació, un lloc únic, on s’ajuda a la gent amb discapacitat i malaltia mental i se’ls dona una il·lusió, una oportunitat. El que més m’ha sorprès és quan fem celebracions, festes internes o quan són dies especials. No m’esperava que es fes tant espectacle.

L’Aleix, a la dreta, amb la seva família i parella, a la festa interna que vam celebrar per commemorar el nostre 40è aniversari l’octubre de 2022.
 • Deixem la informàtica de banda. Si no estiguessis treballant al departament de tecnologia, de quin equip t’agradaria formar part?

A la secció de manteniment, m’agradaria treballar al taller.

 • I quan surts de La Fageda… Què és el que t’agrada fer en el teu temps lliure?

M’agrada molt anar amb cotxe, ara que el tinc. M’he tret el carnet amb 20 anys i m’ha canviat la vida perquè és molt necessari, especialment, en llocs petits com Olot. Abans venia a Santa Pau amb autobús, o bé, pujava amb algun company de feina. En el meu temps lliure, també m’agrada quedar amb els amics i la meva parella, sortir a pescar o anar al gimnàs.

L’equip d’informàtica, celebrant que l’Aleix ja tenia el carnet i estrenava un cotxe nou.
 • No podia faltar la pregunta estrella… Quin és el teu producte preferit de La Fageda?

El flam de vainilla, el que trobo més bo és el caramel.

 • Ets molt jove encara… Com t’imagines el teu futur laboral? Quines aspiracions tens?

M’agradaria estudiar el Cicle Formatiu de Grau Superior per poder-me dedicar a la informàtica amb més coneixements i responsabilitats, i així, tenir una vida millor!

Eva Güibas, periodista. La Fageda.

Forma part de la comunitat
Subscriu-te
Col·labora amb els projectes de La Fageda
COL·LABORA
Segueix-nos a les xarxes socials