Blog
27 agost 2020

La “Cultura Fageda” vista per l’Andrea Gil, estudiant en pràctiques de Comunicació i Màrqueting

Em dic Andrea Gil, sóc estudiant de Màrqueting i Comunicació Empresarial i Publicitat i Relacions Públiques i avui acabo les pràctiques a La Fageda. Quan la universitat em va dir que havia d’escollir una empresa, vaig tenir-ho claríssim. El que no sabia és que, ben aviat, els meus motius inicials passarien a segon pla.

 

Evidentment m’agradava la idea d’aprendre de professionals que treballen junts per un projecte social, i també era un punt a favor que fos una empresa que, sense fer una publicitat abusiva, estigués tan ben posicionada. Que La Fageda es dediqui a l’alimentació, el sector que més m’interessa, sumava punts. I que treballi des del Parc natural de la zona Volcànica de la Garrotxa, amb un paisatge impressionant, acabava d’arrodonir-ho.

 

Amb tot, com comentava, ben aviat m’adonaria que aquests arguments no eren els més importants. El que anomeno “Cultura Fageda” es va convertir en el principal motiu per sentir-me orgullosa de ser-hi. En pocs dies, ja em sentia part de l’equip i ja pensava amb la mentalitat de projecte social. L’assemblea, enguany una mica diferent a causa de la pandèmia, va reforçar aquest pensament: la cohesió, els somriures de tothom i un gran treball en equip em van ajudar a copsar la “Cultura Fageda”.

També em va sorprendre l’empatia que tothom procura tenir. Molts treballadors de fàbrica que no m’havien presentat em saludaven molt atentament. Es podria dir que veig a la gent de La Fageda com una família. És difícil d’entendre com una fundació que té tants treballadors pot despendre l’ambient proper d’una empresa petita on la gent es coneix i es dóna suport.

 

Pel que fa al departament de Comunicació, des del primer dia em van rebre com a una més i em feien partícip de les reunions i temes importants. M’he sentit part de l’equip i això m’ha motivat per aprendre més. Durant 10 setmanes, he pogut editar vídeos per a xarxes socials; fer infografies; treballar amb eines de comunicació interna i comunicats de premsa; participar de les reunions i pluges d’idees o briefings; editar imatges amb Photoshop, contactar amb agències per dissenyar un stopper de supermercat i, en definitiva, aplicar a un entorn empresarial molts dels coneixements que he après a la Universitat de Vic.

Un agraïment a la Mònica i la Dolors, sempre tan rialleres. A les companyes d’oficines, que m’han fet sentir benvinguda. A en Marc, que cada dia ens saludava amb un “bon dia, guapes”, a l’Olga i la Tània, sempre al peu del canó. A l’Albert Riera, sempre disposat a ajudar-me i que em sentis còmoda. A l’Albert Terradellas, que en pocs dies em va explicar molts conceptes d’atenció al consumidor i de la marca que s’aprenen a base d’experiència. A l’Ester i la Roser, que des del primer dia em van donar l’oportunitat de mostrar el que sabia i proposar idees com una més de l’equip. Als nois d’IT, que sempre tenien paciència amb els meus dubtes informàtics.

 

També agrair a en Cristóbal i la Carme, que em preguntaven tot sovint com estava. A l’equip de Neteja, que més d’una vegada m’ajudaven a trobar algun company de la casa. La Neus i les seves companyes que tant em van ajudar amb el vídeo dels cremosos. Amb en Pol per les seves explicacions sobre màrqueting i per confiar en mi per a un projecte de les melmelades. A la Sílvia, la Mariona, la Cristina, la Laura, en David…

 

No acabaria mai. Estic agraïda per tot el que he après de comunicació i màrqueting, que no ha set poc, i sobretot per haver viscut què és la “Cultura Fageda”.

 

 

Forma part de la comunitat
Subscriu-te
Col·labora amb els projectes de La Fageda
COL·LABORA
Segueix-nos a les xarxes socials