Blog
30 gener 2020

Els jardiners de La Fageda es traslladen a una nova seu que hem adquirit a prop del barri de Sant Roc d’Olot

La secció de jardineria de La Fageda estrena nova seu, en un polígon al costat del barri de Sant Roc d’Olot.

 

Després de 10 anys en una nau de lloguer al polígon industrial de Les Mates, ara els nostres jardiners ocuparan una instal·lació de 1.000 metres quadrats, repartida en dues naus adquirides per La Fageda Fundació. Al costat d’aquestes dues, també hem adquirit una altra nau que fem servir com a magatzem i que gestiona l’àrea de Logística.

 

El canvi és important per les millores que implica tant en termes quantitatius com qualitatius: més espai i millors equipaments. Entre d’altres serveis, la secció de Jardineria disposarà d’una petita sala polivalent on, per exemple, es podran dur a terme les sessions de formació que fins ara obligaven els jardiners a traslladar-se a la finca de Mas Els Casals, a Santa Pau. La zona de vestidors i dutxes també serà més gran i millor habilitada.

La secció ocupa avui un total de 38 persones (3 són dones) que treballen organitzades en 8 brigades. El 70% de la seva feina la desenvolupen al municipi d’Olot. La secció és la responsable del manteniment dels espais verds del municipi. El 30% restant correspon a treballs encarregats pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, pels ajuntaments de la Vall d’en Bas, Castellfollit de la Roca, Sant Jaume de Llierca, Argelaguer, Santa Pau i Les Planes d’Hostoles, pel Consorci de Protecció de l’Alta Garrotxa i per empreses privades que tenen zones verdes.

 

La secció de jardinera és la més veterana de La Fageda. Els seus inicis es remunten a l’any 1983, quan un grup de 9 treballadors va recuperar l’emblemàtica font de Sant Roc d’Olot. Des del principi vam veure clar que treballar en contacte amb la natura pot ser molt terapèutic.

La feina dels nostres jardiners ha estat reconeguda en diverses ocasions, com per exemple l’any 2019, quan la capital de La Garrotxa ha aconseguit el premi Flor d’Or en el marc del moviment Viles Florides, per ser el municipi que millor ha treballat el seu verd urbà.

Forma part de la comunitat
Subscriu-te
Col·labora amb els projectes de La Fageda
COL·LABORA
Segueix-nos a les xarxes socials