Blog
08 setembre 2021

El iogurt natural cremós de La Fageda ja fa més d’un any que està present a les botigues Granel

La compra a granel és una opció de consum responsable que ens permet adquirir la quantitat exacta que necessitem de cada producte, contribuir a la sostenibilitat mediambiental i apostar pel comerç local.

 

Conscients d’aquesta realitat, fa més d’un any, a La Fageda vam decidir posar a la venda el nostre iogurt natural cremós a Granel, una xarxa de botigues repartides per tot el territori espanyol que promou la venda a granel, l’eliminació de residus plàstics i el consum de productes ecològicsde proximitat i/o respectuosos amb l’entorn. Actualment, el nostre iogurt es pot localitzar a les botigues que tenen situades a Vic, Sant Cugat del Vallès, El Vendrell, Vilanova i la Geltrú, Gràcia (Barcelona) i Sitges.

 

Aquest any, Granel celebra 10 anys i la principal diferència que han experimentat des dels seus inicis, ha estat el gran canvi de consciència de la societat. Hi ha una major preocupació per l’alimentació, un nou model que busca noves formes de consum, més sosteniblesresponsables i conscients. I la compra a granel, n’és una d’elles.

 

La llibertat de comprar a granel

 

Tots aquells que us adreceu a les botigues Granel, podreu trobar el nostre iogurt natural cremós en una nevera dispensadora, que us permetrà comprar la quantitat exacta de iogurt que vulgueu. “Els clients han mostrat un gran interès a poder comprar aquest producte a granel, amb tots els nous avantatges que la modalitat aporta. Sembla que n’estan molt contents, ja que hem constatat que repeteixen en les seves compres. Consideren que el producte és de molta qualitat i el fet de poder reduir part del residu plàstic ha fet que els clients hagin introduït aquest tipus de compra dins de la seva cistella”, ens explica Ivan Álvaro, cofundador de Granel.

La compra a granel té un impacte mediambiental notori, ja que la gran majoria de clients porta els seus propis envasos a la botiga, en format tupper o en recipients de vidre. Però, si us deixeu l’envàs a casa, no heu de patir. Les botigues Granel us proporcionaran un envàs biodegradable amb una capacitat de 500 g o 1 kg i el podreu omplir amb la quantitat de iogurt que desitgeu. L’Ivan ens confessa que oferir aquest producte va ser una gran aposta i també un repte, però la valoració que en fan d’aquesta iniciativa pionera és molt positiva: “Estem contents, perquè la rebuda per part del client d’aquest nou format de venda del iogurt ha estat molt ben acceptat”.

 

Granel treballa perquè la societat prengui consciència de la seva responsabilitat en els actes de compra. La majoria d’ells opten per la compra a granel perquè estan lligats a una responsabilitat individual o mediambiental. “Tenim clients molt diversos, alguns que venen exclusivament per la qualitat del producte, d’altres per l’esforç social que fem i que feu sobretot des de La Fageda, d’altres per la reducció de plàstic que poden fer en les seves compres, d’altres per la proximitat del producte”, aclareix l’Ivan.

 

Se senten afortunats perquè al formar part del sector de l’alimentació, també han pogut seguir treballant des de l’inici de la pandèmia de la Covid-19. S’han adaptat a les mesures sanitàries que han anat dictaminant les autoritats en cada moment i també, han canviat algunes de les seves rutines del dia a dia. Per exemple, abans de la crisi sanitària, cada producte disposava d’un estri per poder-lo servir als envasos dels clients. Ara, en canvi, ofereixen un lot d’estris exclusiu i individual, que un cop ha estat utilitzat, el desinfecten per poder-lo utilitzar de nou. L’Ivan considera que “amb aquest nou sistema, cada client utilitza els seus utensilis sense cap mena de contaminació amb altres i segueix podent gaudir de l’autoservei a les nostres botigues”.

Parlem de xifres… Com contribuïm a la reducció del residu plàstic?

 

Segons dades proporcionades per Granel, s’han venut 3.960 kg de iogurt natural cremós de La Fageda en les seves botigues des de l’inici de la col·laboració. La majoria de clients opta per adquirir 500 g de iogurt en cada compra, però gràcies a la llibertat que els proporcionen les pròpies botigues, també hi ha persones que compren entre 1 kg i 2 kg de iogurt per compra.

 

I tu, encara no has comprat el nostre iogurt natural cremós a granel? Busca la botiga que tinguis més a prop i tasta aquest iogurt més cremós i lleuger, pensat per a tots aquells a qui els agrada cuidar-se, gaudint cada dia de petits plaers! Recordeu que també podeu trobar el iogurt natural cremós en format de 3 kg i 5 kg, dirigit especialment al canal Horeca. També, hi ha diverses escoles que opten pel format galleda d’aquest producte en els seus menjadors, com és el cas de l’Escola de Santa Pau que, a més a més, les reutilitza i les converteix en testos.

Forma part de la comunitat
Subscriu-te
Col·labora amb els projectes de La Fageda
COL·LABORA
Segueix-nos a les xarxes socials