Blog
19 desembre 2022

El llibre ‘La Fageda, 40 anys de compromís social’, un recorregut per la nostra història a través d’il·lustracions, pintures i colors

Conèixer els 40 anys d’història de La Fageda a través d’il·lustracions. Aquest és l’objectiu del llibre ‘La Fageda, 40 anys de compromís social’, que hem publicat aquest 2022, amb motiu de la commemoració del 40è aniversari del nostre projecte social. Hem comptat amb la il·lustradora Montse Sanchiz, que ha copsat amb els seus dibuixos la gent, la trajectòria i l’essència de La Fageda a partir de fotos reals.

L’artista afirma que, per ella, rebre la proposta de col·laboració va ser un repte, però també una gran il·lusió: “L’any passat vaig rebre l’encàrrec d’il·lustrar el llibre de commemoració del 40è aniversari de la fundació La Fageda. De cop, una barreja de sentiments contradictoris em va envair: molta alegria, perquè una entitat tan prestigiosa es fixés en la meva feina artística; compromís i agraïment, per l’oportunitat d’explicar amb els meus dibuixos la tasca i els valors d’un projecte social i empresarial exitós; i, vertigen, molt vertigen, per la responsabilitat i, perquè no dir-ho, pels dubtes de si seria capaç de fer-ho amb la qualitat que el projecte requeria.” I afegeix: “Estic molt contenta i orgullosa del resultat final.” I nosaltres, sens dubte, també!

La il·lustradora Montse Sanchiz, a l’esquerra de la foto, a l’acte institucional de commemoració dels 40 anys de La Fageda, parlant de la seva contribució en el llibre ‘La Fageda, 40 anys de compromís social’.

El llibre s’emmarca en les diverses accions que hem preparat per celebrar el nostre 40è aniversari. És una publicació adreçada a tots els públics i en 3 idiomes: català, castellà i anglès.

A l’inici del llibre, localitzem un emotiu pròleg, dedicat als fundadors Cristóbal Colón i Carme Jordà. Se’ls dona les gràcies per la seva valentia, dedicació i esforç: “En aquestes pàgines, el lector hi descobrirà una història de «fe, coratge i amor» que els fundadors de La Fageda,  Cristóbal Colón i Carme Jordà, han aconseguit imprimir en la cultura i en el dia a dia de l’organització. Aquest llibre els vol retre un sentit homenatge, així com a tots aquells que, des d’un bon començament, s’hi van voler sumar i els han fet costat.”

Està conformat per 3 capítols. En primer lloc, trobem el capítol ‘Un tastet d’història’, que fa un recorregut pel naixement del nostre projecte, l’establiment a la finca Mas Els Casals i la iniciació en les activitats empresarials i els eixos centrals de La Fageda, com ara la jardineria, la granja, l’atenció residencial, el viver, l’elaboració dels productes i l’organització de les primeres visites.

Seguidament, localitzem el capítol ‘Les persones al centre’, que tracta sobre la missió de La Fageda de millorar la qualitat de vida de les persones mitjançant un treball real i la integració social i un treball real, així com l’equip multidisciplinari que forma La Fageda, el seu sentiment de pertinença, el lleure i les activitats lúdiques, el Servei de Teràpia Ocupacional i els Serveis d’habitatge.

Per acabar, l’últim capítol, ‘Present i futur’, explica una de les prioritats de La Fageda: aconseguir un bon benestar de l’entorn social i familiar. En aquest apartat es parla del treball que fem per garantir el benestar de les nostres vaques i l’aposta ferma per la sostenibilitat ambiental i l’ús responsable de les energies. També, es pot trobar informació de les visites que organitzem a La Fageda i del nostre Servei d’Atenció al Visitant, així com l’impacte que generem a la comarca i la inspiració que despertem en altres projectes.

El llibre, editat per Naono Editors, es pot comprar al nostre Servei d’Atenció al Visitant, situat a Mas Els Casals (Santa Pau), la seu de La Fageda.

És una publicació que recull molts records, memòries i moments entranyables del nostre projecte. 40 anys que no es podrien entendre sense els objectius comuns que sempre ens hem marcat, els vincles de col·laboració amb la Garrotxa i les grans protagonistes: les persones.

Forma part de la comunitat
Subscriu-te
Col·labora amb els projectes de La Fageda
COL·LABORA
Segueix-nos a les xarxes socials