Blog
15 novembre 2017

10 preguntes a la treballadora més jove de La Fageda

Es diu Sheila Cobos i és la més joveneta de la plantilla professional de La Fageda, de fet, ni té la majoria d’edat, complirà els divuit d’aquí a pocs dies. És una de les monitores del servei de llar-residència. Treballa els caps de setmana a la residència El Cassés, una emblemàtica masia del barri del Pla de Dalt d’Olot.

 

El Cassés i El Caliu són llars on conviuen persones amb discapacitat intel·lectual o malaltia mental que disposen del suport tècnic i personal necessari per assolir que es puguin desenvolupar amb la màxima normalitat i qualitat de vida. Un lloc on es potencien les relacions interpersonals i la integració social, treballant hàbits d’autonomia i promovent el lleure i el descans.

Foto: La Sheila amb dos residents de visita al Parc Nou d’Olot.

 

La Sheila doncs, que viu a Olot, forma part de l’equip que té cura del benestar d’aquestes persones, compartint moments amb elles a la residència i en les sortides de lleure. Què motiva a una persona jove treballar en aquest àmbit i en què consisteix la seva tasca? Són algunes de les preguntes que ella mateixa ens respon.

 

La teva primera experiència amb La Fageda, va ser gràcies a unes pràctiques que vares fer. Com ets vas sentir quan et varen oferir un contracte laboral?
Bé quan vaig començar a fer les pràctiques ja em vaig sentir molt a gust i m’agradava moltíssim el que vivia, i és clar, quan les vaig acabar em va fer molta pena deixar una cosa que m’omplia. Quan em va trucar l’Olga per dir-me si volia treballar doncs em vaig sentir molt sorpresa, sincerament, no m’esperava treballar en el lloc que tant m’agradava. Em recordo en aquell moment molt contenta i amb moltes ganes de tornar a veure els nois i de començar com més aviat millor.

 

Et vares formar en atenció a les persones amb dependència. Què et va atraure d’aquest món?
Doncs francament quan vaig acabar l’institut no tenia clar quin grau mitjà m’atreia, però vaig assistir a la jornada de portes obertes del grau que he fet i vaig adonar-me que em sentia atreta per tot l’àmbit social, i de fet quan vaig començar a estudiar el cicle, vaig percebre que encara m’agradava més.

 

Cal vocació per treballar al món social?
Penso que sí, si no t’agrada treballar amb persones dia a dia, crec que és bastant complicat, crec que qualsevol feina en l’àmbit social és vocacional. No treballes amb màquines ni res d’això, sinó amb persones i per tant t’ha d’agradar.

 

Ens pots explicar en què consisteix bàsicament la teva feina?
En ajudar en les activitats bàsiques diàries com ara ajudar a qui no pot dutxar-se de manera autònoma, a preparar la medicació, a repartir els àpats, a fer sortides amb ells i sobretot a passar una bona estona.

Foto: Amb la Rosa i en Jesús en una de les sortides de lleure.

 

I ara que hi treballes, què és el que més valores, què t’emportes quan plegues de la feina?
Del dia a dia amb ells que veure que tots estan bé, contents, que t’estimen, i si per algun motiu algun dia no hi vas es preocupen per tu… Aquestes petites coses són les que t’emportes a casa i jo això ho valoro moltíssim. A més del suport de les companyes de feina, que sempre hi són per qualsevol cosa que necessites. Les primeres a ajudar-te i això, és clar, fa que la feina sigui més amena.

 

De totes les teves tasques quina és la que t’agrada més?
Encara que pugui semblar absurd el moment d’ajudar-los a dutxar-se, aquella petita estona que estàs amb l’altra persona parlant de totes les coses que han passat durant el dia o si està amoïnat per alguna cosa, o per si m’ha d’explicar algun fet important per ella.

 

Ets molt jove i treballes en caps de setmana. No tothom hi estaria disposat.
Bé el fet de ser jove no ha de ser una excusa per no poder treballar en aquest món i sí que és cert que no tota la gent jove està disposada a renunciar als caps de setmana per anar a treballar. Jo treballo per treure’m uns diners i a banda dels diners estic treballant del que m’agrada i per això no em suposa res negatiu treballar els caps de setmana.

 

A què dediques el teu temps de dilluns a divendres?

Estic fent un curs per poder accedir a un grau superior d’Integració Social.

 

Com encares el teu futur professional?
Vull seguir formant-me per ampliar els meus estudis i aprendre cada cop més coses, però també tinc clar que no vull deixar de treballar del que m’agrada.

 

Per últim si haguessis d’escollir el millor moment que has viscut fins ara a La Fageda quin seria?
Jo crec que tots els moments que he viscut fins ara han estat bons, no vull destacar res en concret perquè de cada dia et quedes amb alguna petita cosa i totes les coses són bones.

Foto: Residència El Casses, Olot. Foto de Josep TN.

Forma part de la comunitat
Subscriu-te
Col·labora amb els projectes de La Fageda
COL·LABORA
Segueix-nos a les xarxes socials