Blog

La Fageda se suma a la campanya “No al copagament confiscatori

8 enero, 2016

La Fageda se suma a la campanya de recollida de signatures impulsada per les entitats del sector de la discapacitat, tant a nivell català com de l’Estat. Es pretén tirar endavant una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per modificar la Llei de Dependència (Llei 39/2006), amb el lema: No al copagament confiscatori.

Problemes de l’actual Llei de Dependència
La Llei de Dependència va reconèixer un dret per a les persones amb discapacitat i per a la gent gran que, a la pràctica, queda suprimit si aquestes persones estan obligades a pagar una part important del servei, tot i tenir rendes baixes.
L’actual sistema està obligant a persones amb discapacitat intel·lectual a renunciar als serveis d’habitatge (llar-residència i residència) o centre de dia als quals tenen dret perquè, ni elles ni les seves famílies, tenen prou diners per fer front al copagament i als costos de la vida diària. Entre 2009 i 2013, la mitjana de la quantitat que aportaven les persones beneficiàries del sistema de dependència pels ajuts que reben es va disparar un 68%.
Proposta de reforma de la Llei de Dependència
La campanya, impulsada a nivell català per Dincat (associació catalana del sector de la discapacitat intel·lectual), pretén recollir i portar al Congrés dels Diputats 500.000 signatures amb una proposta de reforma que inclogui el següent:
  1. Establir criteris justos i equitatius sobre l’aportació econòmica de les persones en el cost de les prestacions de determinats serveis (llars-residències, residències i centres d’atenció especialitzada-CAE).
  2. Incloure en el copagament factors com el moment vital en què apareix la situació de dependència (edat) i l’esperança de vida de la persona beneficiària (major o menor perllongament de la situació de dependència al llarg de la vida de la persona).
  3. Exempció de copagament per a aquelles persones que rebin menys de 1.331 euros/mes (2,5 vegades l’Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples-IPREM). Actualment, només estan exemptes les persones que reben menys d’1 vegada l’IPREM, és a dir, 532,51€/mes.
  4. Fixar una aportació màxima per persona que no superi el 60% del cost del servei.
  5. Garantir que la persona tindrà una quantitat de lliure disposició (diners de butxaca) que no serà inferior al 40% de la seva capacitat econòmica.
Maneres de participar en la campanya
Diferents plecs de signatures es troben a disposició de les persones interessades al taulell de l’edifici d’Oficines de La Fageda. Només cal escriure-hi a mà: el nom, dos cognoms, DNI amb lletra, data de naixement i signatura. El termini és el 30 de juny. També podeu signar electrònicament des dehttp://ilp.cermi.es

Actualidad  flecha_azul

El despertar de la fageda d’en Jordà

 

18-04-2018

 

Uno de los principales atractivos de los hayedos es la transformación de sus árboles y su ritmo biológico. Y durante estos días se está produciendo uno de sus cambios más espectaculares. Después de la expulsión de las hojas del árbol durante el otoño con la desaparición de la fotosíntesis y de su parón el invierno, las hayas se empiezan a despertar, desplegando sus primeras hojas, verdes y tiernas.

 
Continuar leyendo

Para mí la parte humana del proyecto es la mejor, hace que cada día sea diferente

 

29-03-2018

 

Natural de Osona y residente en Olost, nuestro entrevistado de esta semana de pequeño se había planteado ser pescadero, carnicero o carpintero. Con los años descubrió, en cambio, que su mundo era la naturaleza y que quería trabajar al aire libre, rodeado de plantas.

 
Seguir leyendo

XIV Jornada sobre el Modelo La Fageda el próximo 23 de Marzo

 

05-03-2018

 

Donde encontrar inspiración y energía para emprender de otro modo ? Donde encontrar financiación? Qué producto puedo crear? Qué mercado atacar? Y sobre todo, como puedo ayudar a resolver las carències sociales de mi entorno? Estas son las principales preguntas que se hacen los asistentes a las jornadas de emprendedores La Fageda, que el próximo 23 de Marzo celebrarán su decimocuarta edición.

 
Seguir leyendo