Blog

La Fageda fa un espectacle amb la Fura al Festival Lluèr

11 octubre, 2016

Un centenar de treballadors de La Fageda s’uneixen a la Fura dels Baus en un espectacle d’alçària, música i llum que serà l’acte central del Festival Lluèrnia que se celebrarà a Olot el proper 12 de novembre.

 

El proper 12 de novembre durant el Festival Lluèrnia d’Olot, 42 treballadors de La Fageda formaran una xarxa humana que s’aixecarà fins a 40m d’alçada mitjançant una grua de grans proporcions. Aquest espectacle, anomenat Dreams i creat per la Fura del Baus a partir de la seva experiència als Jocs Paralímpics de Londres del 2012, es va adaptar per a persones amb discapacitat i compte amb el suport de l’equip tècnic d’Anigami Experiències. Han actuat diversos cops a Catalunya, el darrer a principis d’any a través de l’entitat Ampans de Manresa.

 

 

Dreams és un projecte que té com a finalitat posar en escena un element lúdic-terapèutic mitjançant l’acció de la Xarxa Humana. El seu objectiu és la cohesió i el treball en equip entre persones amb necessitats de suport (discapacitat i/o malaltia mental) i els seus educadors, establint un vincle emocional i de proximitat mitjançant coreografies aèries. La Xarxa té com a base una gran biga metàl·lica suspesa d’una grua. És capaç de formar diferents figures mitjançant pistons hidràulics.

 

Segons Pere Tantiñà, creador de la Fura, “es tracta d’un projecte pioner a Europa on persones amb alguna discapacitat física o intel·lectual són protagonistes d’un espectacle amb bagatge internacional on es trenquen limitacions.” Per a Maria Colon, directora assistencial de La Fageda, “la Xarxa representa un repte de superació i un reconeixement social a les capacitats de persones que normalment no tenen la possibilitat de mostrar tot el seu potencial”. Pep Fargas, director gerent del Festival Lluèrnia expressa la seva satisfacció que “aquest certamen faci visibles col·lectius i públics diversos esdevenint una fita autènticament social, a més a més de lúdica i cultural.” Per últim, Albert Alsina, representant de l’Obra Social “la Caixa”, es mostra “orgullós de poder recolzar iniciatives que uneixen noms i bagatges tan prestigiosos i a la vegada tan humans”.

 

Durant tot el mes d’octubre, al voltant d’un centenar de treballadors de La Fageda participants de l’espectacle Dreams, assajaran tant la coreografia que es desenvolupa en alçada com aquella que es desenvolupa a terra, essent partícips del procés creatiu, del vestuari i dels elements artístics. El fet de participar en el Festival Lluèrnia, per a La Fageda representa una oportunitat d’arrelament al territori i de ser actius en la iniciativa ciutadana de la comarca de la Garrotxa.

 

Agradecemos a las siguientes entidades y empresas su colaboración: Obra Social “la Caixa”, Levante Capital S.A, King, Transports Tresserras, Otsuka Pharmaceutical, Pastisseria Callís y L’Ideal – Oficina Jove de la Garrotxa.

 

La Fura dels Baus és una companyia internacional de teatre nascuda el 1979 a Catalunya, la trajectòria artística de la qual ha revolucionat la concepció tradicional de l’espai escènic universal creant un llenguatge transgressor on l’autor, l’actor i el públic participen d’un únic espai creatiu eteri, plural i holístic.

 

Anigami Experiències és una companyia de serveis creada el 1992 a Catalunya com a motor generador d’experiències humanes enriquidores, utilitzant tots els elements tècnics com a eines per aportar valor a la societat i al medi natural.

Actualidad  flecha_azul

El despertar de la fageda d’en Jordà

 

18-04-2018

 

Uno de los principales atractivos de los hayedos es la transformación de sus árboles y su ritmo biológico. Y durante estos días se está produciendo uno de sus cambios más espectaculares. Después de la expulsión de las hojas del árbol durante el otoño con la desaparición de la fotosíntesis y de su parón el invierno, las hayas se empiezan a despertar, desplegando sus primeras hojas, verdes y tiernas.

 

Para mí la parte humana del proyecto es la mejor, hace que cada día sea diferente

 

29-03-2018

 

Natural de Osona y residente en Olost, nuestro entrevistado de esta semana de pequeño se había planteado ser pescadero, carnicero o carpintero. Con los años descubrió, en cambio, que su mundo era la naturaleza y que quería trabajar al aire libre, rodeado de plantas.

 

XIV Jornada sobre el Modelo La Fageda el próximo 23 de Marzo

 

05-03-2018

 

Donde encontrar inspiración y energía para emprender de otro modo ? Donde encontrar financiación? Qué producto puedo crear? Qué mercado atacar? Y sobre todo, como puedo ayudar a resolver las carències sociales de mi entorno? Estas son las principales preguntas que se hacen los asistentes a las jornadas de emprendedores La Fageda, que el próximo 23 de Marzo celebrarán su decimocuarta edición.