Blog

Us proposem venir a peu per fer salut i gaudir d’un entorn natural idíl·lic


24 agost, 2018

Us agradaria visitar les nostres instal·lacions després de caminar una estona per una colada de lava basàltica expulsada pel Volcà Croscat fa uns 11.500 anys? Us proposem un itinerari perquè l’experiència de visitar el nostre projecte sigui encara més completa.

 

La finca d’Els Casals, seu de La Fageda, es troba al bell mig del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, limitant amb la reserva natural de la Fageda d’en Jordà. Produïm iogurts, gelats i melmelades envoltats de volcans i colades de lava i dins un dels paisatges volcànics més ben conservats de l’Europa continental.

 

La Fageda d’en Jordà, sobre la colada de lava petrificada del Volcà Croscat

 

 

Si heu arribat a La Garrotxa amb el vostre cotxe o vehicle, recomanem que l’aparqueu a l’Àrea de Can Serra, la zona més important de rebuda de visitants del Parc Natural. Allà hi trobareu un punt d’informació on recollir algun mapa de la zona volcànica, serveis i diferents plafons per entendre per què hi ha volcans en aquesta zona nord-est de Catalunya. És precisament aquí on neix un itinerari que trobareu molt ben senyalitzat com a Ruta 1 o Ruta vermella i que us portarà fins a la nostra finca travessant la colada de lava on creix el bosc de la Fageda d’en Jordà.

 

Si el seguiu, arribareu a un pas soterrani per esquivar la carretera Olot – Santa Pau i de seguida podreu contemplar el canvi de paisatge.

 

Caminareu envoltats de tossols, petits monticles fruit de l’acció de la lava en contacte amb l’aigua que havia a la zona, i rodejats de faigs, arbres molt alts i que us oferiran un passeig ombrívol i fresc, planer. Fixeu-vos amb els petits detalls, amb les roques poroses -on es van quedar atrapades les bombolles de gas de les erupcions-, amb les grans arrels superficials del faig, intenteu buscar alguna faja -el fruit comestible d’aquest arbre i que madura a la tardor-, reciteu el bonic poema de Joan Maragall que va fer famós l’indret, escolteu el cant dels ocells o busqueu rastres de la fauna salvatge que visita la reserva a la nit, quan tot queda en silenci. En definitiva, deixeu-vos embolicar per la màgia de la Fageda d’en Jordà.

 

La nostra finca, ubicada al mig del Parc Natural, entre la Serra del Corb i la Fageda d’en Jordà

 

 

En només 30 minuts i sense desnivell -és un itinerari molt planer- arribareu al destí, la nostra finca, on us rebrem amb els braços oberts. Us ensenyarem la granja, explicarem el nostre projecte… I, és clar, aprendreu com es fa un iogurt pas a pas! Només us caldrà fer reserva prèvia de la visita a través de la nostra web per no trobar-vos que arribeu aquí i ho tenim tot complet.

 

Per enfilar el camí de tornada tindreu dues opcions. O bé recular pel mateix camí pel qual heu vingut, o continuar pel mateix itinerari número 1, que us portarà fins a Can Serra tot fent una ruta circular passant pel Volcà Santa Margarida i el Volcà Croscat -són dos volcans ‘germans’ que van entrar en erupció a través d’una erupció fisural fa uns 11.500 anys-. Si escolliu aquesta última opció, realitzareu un desplaçament total de 10 km i amb alguns trams de pujada com l’ascens al cràter i ermita de Santa Margarida.

 

Viviu l’experiència de La Fageda al màxim, gaudiu d’una caminada apta per a totes les edats que us aportarà salut, relaxació i coneixement del territori.

 

Víctor de Paz, periodista i guia de La Fageda

Actualitat  flecha_azul

Covid-19: La Fageda, escollida 2a empresa alimentària més compromesa i responsable de l’Estat

 

21-05-2020

 

La Fageda ha resultat escollida com la segona empresa
del sector de l’alimentació a l’estat espanyol amb més
compromís i responsabilitat social davant la pandèmia
de la Covid-19 pel monitor empresarial MERCO.

 

 

 
Seguir llegint

Covid-19: D’estat d’alarma a estat de compromís

 

01-05-2020

 

Aquest 1 de maig de 2020, a La Fageda hem fet un vídeo
per homenatjar totes les persones que formen part del
projecte, que han fet de l’estat d’alarma un estat de
compromís. Esperem que us agradi.

 

 

 
Seguir llegint

Covid-19: Què estem fent davant l’estat d’alarma pel coronavirus?

 

17-04-2020

 

La llista d’accions i mesures que hem tirat endavant,
i que modifiquem d’acord amb l’evolució de la situació,
és molt llarga. En aquest article rendim comptes i
resumim les més essencials.

 

covid-29

 

 
Seguir llegint