Blog

Creem un nou servei per ajudar persones amb trastorn mental a trobar feina


15 gener, 2020

En les últimes setmanes hem posat en marxa el nou Servei Prelaboral, que té l’objectiu que persones majors d’edat amb diagnòstic de trastorn mental i dificultats per accedir al món del treball es preparin per trobar una feina.

 

El servei l’hem creat de manera coordinada amb la Xarxa de Salut Mental de la Garrotxa i té capacitat per atendre 15 persones. Totes elles fan formacions i pràctiques, tant per adquirir hàbits personals i laborals com per assolir prou confiança i autonomia.

 

Així doncs, l’accés al Servei Prelaboral de La Fageda no suposa la firma de cap contracte laboral i té un temps d’estada màxim de 36 mesos. Els candidats hi arriben derivats per la Xarxa de Salut Mental de la Garrotxa.

 

La Carme Jordà, cofundadora de La Fageda, explica en aquest vídeo en què consisteix el nou servei.

 

Malaltia mental, problemàtica social

 

Les persones ateses en aquest nou servei de La Fageda no necessàriament han de tenir un certificat de discapacitat, però sí que tenen una problemàtica social derivada de la malaltia mental que les afecta. Cal que es trobin en una situació estable, de manera que, tot i no haver treballat mai en la majoria de casos, puguin afrontar nous reptes.

 

Durant les hores de formació i ocupació, les acompanya l’equip de professionals que són a primera línia del servei: la Carme Jordà, la Dolors Falgarona, la Mònica Quiles i la Tània Mesa.

 

Igualment, les acompanyen els encarregats i monitors de cada secció on fan pràctiques, des de la granja fins a la fàbrica de làctics, passant per l’obrador de melmelades o els hivernacles on cultivem les verdures del Rebost de La Fageda.

 

El Servei Prelaboral, com fa uns mesos l’empresa d’inserció El Faig, s’afegeix al nou ventall de prestacions que La Fageda vol oferir a persones en risc de vulnerabilitat de la comarca de la Garrotxa.

 

Actualitat  flecha_azul

Ampliem la família dels iogurts de gustos amb els de pera i préssec

 

12-11-2019

 

Estem contents d’anunciar-vos que ampliem la família dels iogurts de gustos de La Fageda. Després d’uns mesos de proves, ja tenim a punt els nous iogurts de pera i de préssec, que s’afegeixen als de maduixa, llimona i plàtan. Com aquests tres, els iogurts de pera i préssec s’elaboren amb aromes naturals i sense colorants ni conservants.

 

 
Seguir llegint

Nous iogurts en envàs de cartró i també l’opció de comprar-ne a granel

 

04-10-2019

 

Ben aviat, durant els primers mesos de 2020, llançarem  al mercat una nova família de iogurts en envàs de cartró i en format de mig quilo.
I aquesta tardor  posem a l’abast dels consumidors l’opció de comprar a granel el nostre iogurt natural cremós.

 

 
Seguir llegint

Projecte Caminades de La Fageda: caminem i fem salut

 

17-09-2019

 

Amb l’entrada al mes de setembre, a La Fageda hem reprès el Projecte Caminades: caminem i fem salut.

 

 
Seguir llegint