Blog

Una missió més excepcional que mai


15 abril, 2020

 

Què hem fet i que estem fent a La Fageda des de la declaració ara fa un mes de l’estat d’alarma causada per la Covid 19? Com hem abordat la crisi i on posem sobretot el focus per tal de reduir els seus impactes? La llista d’accions i mesures que hem tirat endavant i que modifiquem d’acord amb l’evolució de la situació és molt llarga. Necessitaríem moltíssimes pàgines per explicar-ho. No obstant això, volem rendir comptes en clau de resum de les més essencials.

 

Molt conscients de la naturalesa del nostre projecte, que per una banda presta una àmplia cartera de serveis a les persones, i per altra, porta a terme activitats productives de molt volum, ens hem enfocat en dos objectius: en la protecció i seguretat de totes les persones de La Fageda (posant especial èmfasi en les més vulnerables),  i en la voluntat de seguir subministrant els nostres productes làctics i les nostres melmelades al mercat amb les òptimes condicions.

 

 

Avançant-nos a normatives, ja abans de l’estat d’alarma, vàrem aturar l’activitat de diversos serveis per eliminar riscos de possibles contagis. Per aquesta raó, les visites a la nostra finca de La Garrotxa, la prestació dels serveis de jardineria a empreses públiques i privades de la comarca, el Servei de Teràpia Ocupacional i el Servei pre-laboral, tenen des de fa un mes llarg, l’activitat aturada. Igualment vàrem paralitzar les obres a la finca.

 

En paral·lel, la creació d’un comitè de crisi, l’elaboració i desplegament d’un protocol que ha implicat implantar estrictes mesures de prevenció i seguretat en processos i en espais, i la decisió des del primer moment de què les persones més vulnerables del projecte siguin a casa, varen formar part també del primer paquet d’accions.

 

Ens resulta indispensable abocar molts esforços i energies tant en les nostres llars residències  -per seguir tenint cura més que mai de les persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental sever-  com en la nostra activitat industrial, en un context, on a més, el rol de les empreses alimentàries esdevé “essencial”.

 

En la situació que vivim la paraula responsabilitat pren tota la seva dimensió. Complir aquests reptes només és possible gràcies a una actitud exemplar: la implicació, solidaritat i compromís de les persones de La Fageda.

 

 

En aquestes primeres setmanes de confinament hem volgut també ser especialment proactius en la donació de làctics a entitats que com el Banc dels Aliments ajuden a famílies en situació de molta vulnerabilitat. També, i per mostrar el nostre agraïment a la impagable tasca que porta a terme el personal sanitari, hem fet arribar productes als professionals  de diversos centres hospitalaris i residències.

 

L’evolució de la crisi marca les mesures que de manera gradual implantem. Avui desconeixem en quin moment el nostre Servei d’Atenció al Visitant (que de dilluns a divendres atén sobretot centres educatius i els caps de setmana i festius, turisme familiar) podrà tornar a obrir les seves portes. Amb tot, us podem avançar, que ja estem treballant per oferir tan aviat ens sigui possible les visites amb les màximes garanties i amb novetats per a tots els col·lectius. I mentre els dies de confinament impedeixen les visites físiques a la nostra finca per ser testimonis directes del nostre projecte, us convidem a seguir-nos a través de les xarxes socials.

 

 

També us volem fer saber que malgrat que la crisi generada pel coronavirus ens ha dut a posposar la comercialització de la nova família de iogurts cremosos en format de mig quilo i envàs de cartó, tenim la ferma voluntat de posar-los al mercat abans no arribi l’estiu. Uns iogurts innovadors en el seu  envàs i que com sempre, i des d’un llunyà 1993 quan vàrem començar a produir els primers, tindran dos atributs: seran bons i saludables.

Actualitat  flecha_azul

Mònica Quiles, educadora social: “Si et cuides bé, podràs cuidar bé els altres”

 

21-05-2021

 

Quan l’escoltes, fa la sensació que allò que t’està explicant
és tan important que no es pot acabar de descriure amb
paraules. Potser per això defineix La Fageda com a una “caixa màgica”.

 

 
Llegir l'entrevista

L’Escola de Santa Pau reutilitza les galledes de iogurt i les converteix en testos

 

21-05-2021

 

Al menjador de l’escola pública de Santa Pau s’hi consumeix
el nostre iogurt cremós envasat en galledes de cinc quilos.
Ara, aquestes galledes s’han convertit en testos que decoren el centre.

 

 
Saber-ne més

Els iogurts líquids estrenen gust, imatge i un envàs més sostenible

 

30-04-2021

 

Els iogurts per beure milloren el gust, incorporen  sucre
de canya, tenen  una imatge que reforça més la identitat
visual de la marca i els presentem en un envàs més
sostenible pensat amb criteris d’ecodisseny.

 

 
Saber-ne més