Blog

La Fageda posa en marxa un casal infantil per als fills i filles dels treballadors


14 març, 2019

La pròxima Setmana Santa estrenarem un servei que obrirà els espais i les instal·lacions de La Fageda als fills i filles dels treballadors. Es tracta d’un casal infantil que funcionarà durant els períodes de vacances escolars, per Setmana Santa, estiu i Nadal. L’objectiu és ben clar: facilitar la conciliació familiar. Ho farem aprofitant l’entorn privilegiat en què ens trobem i l’ideari del casal “estarà en consonància amb l’objectiu cooperatiu i emocional de La Fageda”, subratlla Sara Vidal, directora de l’àrea de Gestió i Desenvolupament de persones.

 

El casal està pensat per a nens i nenes d’entre 3 i 12 anys. Batejat amb el nom de Les Llavors (escollit pels mateixos treballadors) funcionarà de les 8.30 h a les 18 h. L’horari s’ha adaptat als diversos torns de treball de tal manera que els treballadors puguin triar apuntar-hi els seus fills o filles en horari de matí, tarda o tot el dia.

Posar-lo en marxa és part dels compromisos que vam dibuixar en el marc de Fageda 2020, un projecte de cocreació en el qual vàrem participar totes les persones de l’organització per definir La Fageda del futur.

 

La gestió de les emocions serà un eix clau

 

Les activitats del casal s’estructuraran en dos eixos principals: la gestió de les emocions i el projecte i l’entorn de La Fageda. La primera experiència ja tindrà lloc entre el 15 i el 18 d’abril.

Pel que fa a la gestió de les emocions, els infants s’organitzaran en grups i espais comuns on es fomentarà l’escolta activa, el respecte a les opinions diferents, o la defensa dels interessos propis de manera assertiva. També es potenciarà la cooperació, l’empatia, la creativitat, la paciència, l’autoestima o el sentit crític.

 

Tot plegat, a partir d’activitats interactives i divertides que aniran a càrrec de l’empresa garrotxina Corriol Serveis Educatius, especialitzada en activitats en el lleure i en educació ambiental, junt amb la responsable de projecte Ulisses, especialitzat en habilitats socials i educació emocional.

 

Més d’una vintena de famílies beneficiades

 

Com s’ha rebut la iniciativa, que pot beneficiar més d’una vintena de treballadors que són pares o mares d’infants? La Mercè Roura, que forma part del projecte des de fa 13 anys i que és mare de l’Aina, que en té 8, diu: “Quan me’n vaig assabentar em vaig posar molt contenta, em serà de gran ajuda sobretot per l’època d’estiu”.

 

“És una proposta molt bona per a les famílies i, sens dubte, un casal diferent dels que estem acostumats”, comenta l’Albert Curós, responsable de granja i pare de la Martina, que té 8 anys.

 

“El trobo molt interessant sobretot per l’enfocament en la gestió de les emocions i perquè hi participarà mainada d’edats diverses”, valora la Sandra Triviño, del departament de Qualitat, que ja ha decidit que el seu fill Tià, de 7 anys, participarà a Les Llavors.

 

Activitats a la granja, als horts i a la cuina

 

En algunes de les activitats del nou casal hi col·laboraran diverses seccions de La Fageda.

 

A tall d’exemple, els infants que es quedin a la tarda ajudaran els grangers a donar menjar a les vaques, de manera similar a la visita Petits Grangers, que organitzem els caps de setmana.

També, un matí coneixeran les eines i tècniques d’horticultura del Rebost de La Fageda i un altre dia duran a terme un taller de postres amb la cap de cuina, Neus Rabionet.

 

A més, es faran rutes d’orientació per conèixer la finca i l’entorn. També hi haurà temps per a jocs tradicionals, contes, activitats artístiques, cinefòrums i assemblees.

 

Els costos es cofinançaran entre les famílies i la mateixa Fageda, que n’assumirà el 30%.

 

La posada en servei d’aquest casal vol ser, valgui la redundància, una iniciativa més al servei de les persones.

 

Roser Reyner, periodista i guia de La Fageda

Actualitat  flecha_azul

Per 10è any, som al rànquing de les empreses més responsables de l’estat

 

14-01-2021

 

Un any més, i ja en són deu, La Fageda apareix al rànquing
Merco com a una de les 100 empreses més responsables i
amb millor govern corporatiu de l’estat espanyol. Enguany
som a la 34 posició general i a la 5a del sector alimentació.

 

 
Seguir llegint

Antonio López, 36 anys a La Fageda: ‘Créixer és aprendre a ser agraït’

 

14-01-2021

 

Ha viscut La Fageda quasi des del principi i se’n sent molt
afortunat. S’hi va sumar als vuitana, va ser monitor de la
primera llar-residència, i ha passat per diferents
departaments. Ara coordina el projecte d’horticultura El Rebost.

 

 
Llegir l'entrevista

El nostre iogurt sense lactosa, el més venut a Catalunya de marca de fabricant

 

11-12-2020

 

Aquest 2020, el nostre iogurt sense lactosa ha augmentat
les vendes un 38% i ja és el més venut dels de marca de
fabricant a Catalunya en el mercat de gran consum.
Més de 92.000 llars en consumeixen almenys un cop l’any.

 
Seguir llegint