Blog

La Fageda s’alia amb una altra empresa social per millorar l’eficiència del servei d’impressió

31 gener, 2018

La Fageda seguim avançant en la nostra voluntat de fomentar bones pràctiques ambientals.
Dues de les accions previstes per aquest 2018 consistiran en la reducció del consum de paper. D’una banda efectuarem una millora en els serveis d’impressió i, de l’altra, s’ha endegat un projecte que consisteix en digitalitzar documentació.

 

Per aconseguir-ho s’externalitzarà el servei i s’ha decidit encarregar la seva gestió a un altre centre especial de treball de la comarca veïna, el Ripollès. Es tracta de la Fundació MAP, que té un acord amb el fabricant HP per a poder realitzar aquest tipus de tasques. Al darrera d’aquesta iniciativa de respecte pel medi i de millora tecnològica hi ha també, doncs, una aposta clara per l’empresa social.

 

L’acord amb aquesta fundació, que té una durada de 5 anys i permetrà canviar les impressores de tots els departaments de La Fageda, té tres objectius principals: reduir el temps i els recursos necessaris per gestionar tot el parc d’impressores; tenir un major control del funcionament del servei, identificant el cost real de gestió i el volum generat, amb la possibilitat d’assignar costos per departament; i, dins l’àmbit social, afavorir la creació de llocs de treball estables per a persones amb capacitats diferents o risc d’exclusió social.

 

La digitalització
D’altra banda, el procés de digitalització començarà per la secció de Recursos Humans, Laboratori i Assistencial i s’anirà ampliant a la resta de departaments de forma progressiva. En aquesta línia, ja fa un temps que les nòmines i la documentació relacionada amb els treballadors, per exemple, s’envia en format digital i es pot consultar a través d’un servidor web.

 

Albert Calzada, director del Departament de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, treballant amb dues pantalles

 

També s’apostarà pels ordinadors amb doble pantalla per tal que en una s’hi pugui operar i en l’altra, tenir el document de consulta obert i no haver-lo d’imprimir. ‘Entrem en un procés de digitalització i reducció de l’ús del paper en tota l’empresa i això implica diferents projectes en diferents àmbits’, ens explica el cap del departament de Tecnologies de la Informació i la Comunicació de La Fageda, Albert Calzada.

 

Paral·lelament també s’instal·larà un software on s’establiran unes regles per usuari i departament per a poder estalviar paper i millorar el preu del cost per còpia.

 

Víctor de Paz

Periodista i Guia del Servei d’Atenció al Visitant de La Fageda

Últimes notícies  flecha_azul

Les vaques parlen idiomes? El perquè del muuu

 

14-02-2018

 

Seríeu capaços de diferenciar un anglès, un nord-americà i un australià en funció del seu accent? Segurament molts de vosaltres teniu una oïda fina i un coneixement suficient per distingir els matisos que hi hauria entre ells.

 
Segueix llegint

La Fageda celebrem el nostre 25 aniversari al mercat dels lactis

 

23-01-2018

 
 La Fageda celebrem aquest 2018 el nostre vint-i-cinquè aniversari al mercat dels lactis. El 23 de gener de 1993, avui fa doncs 25 anys, sortia  la primera comanda de iogurts, els primers lactis que vàrem elaborar i expedir cap a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona.
 
Segueix llegint

Les visites a la Fageda reobren amb moltes novetats aquest 2018

 

23-01-2018

 

Una nova visita guiada, nous productes i serveis com xecs d’experiències, caps de setmana temàtics… El Servei d’Atenció al Visitant (SAV) de La Fageda reobre amb força aquest 2018 després d’unes setmanes de tancament per unes obres al paviment de l’edifici.

 
Segueix llegint