Blog

La Fageda s’alia amb una altra empresa social per millorar l’eficiència del servei d’impressió

31 gener, 2018

La Fageda seguim avançant en la nostra voluntat de fomentar bones pràctiques ambientals.
Dues de les accions previstes per aquest 2018 consistiran en la reducció del consum de paper. D’una banda efectuarem una millora en els serveis d’impressió i, de l’altra, s’ha endegat un projecte que consisteix en digitalitzar documentació.

 

Per aconseguir-ho s’externalitzarà el servei i s’ha decidit encarregar la seva gestió a un altre centre especial de treball de la comarca veïna, el Ripollès. Es tracta de la Fundació MAP, que té un acord amb el fabricant HP per a poder realitzar aquest tipus de tasques. Al darrera d’aquesta iniciativa de respecte pel medi i de millora tecnològica hi ha també, doncs, una aposta clara per l’empresa social.

 

L’acord amb aquesta fundació, que té una durada de 5 anys i permetrà canviar les impressores de tots els departaments de La Fageda, té tres objectius principals: reduir el temps i els recursos necessaris per gestionar tot el parc d’impressores; tenir un major control del funcionament del servei, identificant el cost real de gestió i el volum generat, amb la possibilitat d’assignar costos per departament; i, dins l’àmbit social, afavorir la creació de llocs de treball estables per a persones amb capacitats diferents o risc d’exclusió social.

 

La digitalització
D’altra banda, el procés de digitalització començarà per la secció de Recursos Humans, Laboratori i Assistencial i s’anirà ampliant a la resta de departaments de forma progressiva. En aquesta línia, ja fa un temps que les nòmines i la documentació relacionada amb els treballadors, per exemple, s’envia en format digital i es pot consultar a través d’un servidor web.

 

Albert Calzada, director del Departament de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, treballant amb dues pantalles

 

També s’apostarà pels ordinadors amb doble pantalla per tal que en una s’hi pugui operar i en l’altra, tenir el document de consulta obert i no haver-lo d’imprimir. ‘Entrem en un procés de digitalització i reducció de l’ús del paper en tota l’empresa i això implica diferents projectes en diferents àmbits’, ens explica el cap del departament de Tecnologies de la Informació i la Comunicació de La Fageda, Albert Calzada.

 

Paral·lelament també s’instal·larà un software on s’establiran unes regles per usuari i departament per a poder estalviar paper i millorar el preu del cost per còpia.

 

Víctor de Paz

Periodista i Guia del Servei d’Atenció al Visitant de La Fageda

Actualitat  flecha_azul

El despertar de la fageda d’en Jordà

 

18-04-2018

 

Els borrons del faig ja s’estan obrint i broten les noves fulles, verdes i tendres, un procés que acabarà vestint l’arbre per complet. Els primers símptomes del despertar de la fageda ja van aparèixer a finals de març amb la floració de plantes com el buixol, l’herba fetgera i la viola d’olor.

 
Segueix llegint

“La Fageda t’atrapa, t’enganxa” Entrevista a Roser Segura, cap de logística

 

09-04-2018

 

Nascuda a Olot el 1964 i resident a Ca la Guapa, a Santa Pau, on hi amb el seu marit i els seus dos fills, en Pol i en Lluc, la nostra protagonista d’avui porta una llarga trajectòria treballant a La Fageda, 26 anys.

 
Segueix llegint

La memòria que explica què vàrem fer el 2017 i què volem fer el 2018

 

29-03-2018

 

El nostre compromís amb la transparència i amb ell la voluntat de rendir comptes sobre allò que hem fet i d’informar també del que volem fer -ens ha dut un any més-  a elaborar i a fer pública la Memòria de Sostenibilitat del 2017.

 
Segueix llegint