Blog

La Fageda s’alia amb una altra empresa social per millorar l’eficiència del servei d’impressió


31 gener, 2018

A La Fageda seguim avançant en la nostra voluntat de fomentar bones pràctiques ambientals.
Dues de les accions previstes per a aquest 2018 consistiran en la reducció del consum de paper. D’una banda, efectuarem una millora en els serveis d’impressió i, de l’altra, s’ha endegat un projecte que consisteix en digitalitzar documentació.

 

Per aconseguir-ho s’externalitzarà el servei i s’ha decidit encarregar-ne la gestió a un altre centre especial de treball de la comarca veïna, el Ripollès. Es tracta de la Fundació MAP, que té un acord amb el fabricant HP per  poder dur a terme aquest tipus de tasques. Al darrere d’aquesta iniciativa de respecte pel medi i de millora tecnològica hi ha també, doncs, una aposta clara per l’empresa social.

 

L’acord amb aquesta fundació, que té una durada de 5 anys i permetrà canviar les impressores de tots els departaments de La Fageda, té tres objectius principals: reduir el temps i els recursos necessaris per gestionar tot el parc d’impressores; tenir un major control del funcionament del servei, a partir  d’identificar el cost real de gestió i el volum generat, amb la possibilitat d’assignar costos per departament; i, dins l’àmbit social, afavorir la creació de llocs de treball estables per a persones amb capacitats diferents o risc d’exclusió social.

 

La digitalització
D’altra banda, el procés de digitalització començarà per la secció de Recursos Humans, Laboratori i Assistencial i s’anirà ampliant a la resta de departaments de forma progressiva. En aquesta línia, ja fa un temps que les nòmines i la documentació relacionada amb els treballadors, per exemple, s’envia en format digital i es pot consultar a través d’un servidor web.

 

Albert Calzada, director del Departament de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, treballant amb dues pantalles

 

També s’apostarà pels ordinadors amb doble pantalla per tal que en una s’hi pugui operar i en l’altra, tenir el document de consulta obert i no haver-lo d’imprimir. ‘Entrem en un procés de digitalització i reducció de l’ús del paper en tota l’empresa i això implica diferents projectes en diferents àmbits’, ens explica el cap del departament de Tecnologies de la Informació i la Comunicació de La Fageda, Albert Calzada.

 

Paral·lelament, també s’instal·larà un software on s’establiran unes regles per usuari i departament per poder estalviar paper i millorar el preu de cost per còpia.

 

Víctor de Paz

Periodista i Guia del Servei d’Atenció al Visitant de La Fageda

Actualitat  flecha_azul

Tot el que necessites saber per millorar la intolerància a la lactosa

 

08-01-2019

 

Un dels principals motius pels quals els làctics no se’ns posen bé és la intolerància a la lactosa, l’anomenada sucre de la llet. Esbrina a continuació per què es produeix i com la pots millorar des de l’alimentació. Per què es produeix la intolerància a la lactosa?   S’estima que…

 
Seguir llegint

A vegades penso que tinc la millor feina de La Fageda.

 

08-01-2019

 

Amb només 25 anys i uns pocs mesos a La Fageda, la Maria Güell ja és una peça clau de l’obrador de melmelades. De fet n’és la responsable després de la marxa de l’Antonio, l’antic coordinador, cap al nou projecte d’El Rebost de La Fageda. Comença a treballar molt…

 
Seguir llegint

‘Per mi és un luxe poder treballar aquí’.

 

14-11-2018

 

Entrevistem en Jesús Gil Sánchez, del departament comercial de La Fageda. El nostre protagonista d’aquesta setmana es va incorporar a l’equip de La Fageda ara fa uns cinc anys, el 2013. Ho va fer com a promotor de vendes del gelat .

 
Seguir llegint