Blog

La Fageda s’alia amb una altra empresa social per millorar l’eficiència del servei d’impressió


31 gener, 2018

La Fageda seguim avançant en la nostra voluntat de fomentar bones pràctiques ambientals.
Dues de les accions previstes per aquest 2018 consistiran en la reducció del consum de paper. D’una banda efectuarem una millora en els serveis d’impressió i, de l’altra, s’ha endegat un projecte que consisteix en digitalitzar documentació.

 

Per aconseguir-ho s’externalitzarà el servei i s’ha decidit encarregar la seva gestió a un altre centre especial de treball de la comarca veïna, el Ripollès. Es tracta de la Fundació MAP, que té un acord amb el fabricant HP per a poder realitzar aquest tipus de tasques. Al darrera d’aquesta iniciativa de respecte pel medi i de millora tecnològica hi ha també, doncs, una aposta clara per l’empresa social.

 

L’acord amb aquesta fundació, que té una durada de 5 anys i permetrà canviar les impressores de tots els departaments de La Fageda, té tres objectius principals: reduir el temps i els recursos necessaris per gestionar tot el parc d’impressores; tenir un major control del funcionament del servei, identificant el cost real de gestió i el volum generat, amb la possibilitat d’assignar costos per departament; i, dins l’àmbit social, afavorir la creació de llocs de treball estables per a persones amb capacitats diferents o risc d’exclusió social.

 

La digitalització
D’altra banda, el procés de digitalització començarà per la secció de Recursos Humans, Laboratori i Assistencial i s’anirà ampliant a la resta de departaments de forma progressiva. En aquesta línia, ja fa un temps que les nòmines i la documentació relacionada amb els treballadors, per exemple, s’envia en format digital i es pot consultar a través d’un servidor web.

 

Albert Calzada, director del Departament de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, treballant amb dues pantalles

 

També s’apostarà pels ordinadors amb doble pantalla per tal que en una s’hi pugui operar i en l’altra, tenir el document de consulta obert i no haver-lo d’imprimir. ‘Entrem en un procés de digitalització i reducció de l’ús del paper en tota l’empresa i això implica diferents projectes en diferents àmbits’, ens explica el cap del departament de Tecnologies de la Informació i la Comunicació de La Fageda, Albert Calzada.

 

Paral·lelament també s’instal·larà un software on s’establiran unes regles per usuari i departament per a poder estalviar paper i millorar el preu del cost per còpia.

 

Víctor de Paz

Periodista i Guia del Servei d’Atenció al Visitant de La Fageda

Actualitat  flecha_azul

Entrevista a la Júlia Gómez Nadal, de l’equip d´innovació de La Fageda

 

17-07-2018

 

Si tens mal dia, a La Fageda sempre hi ha algú de bon humor que t’ho contagia, es fàcil estar-hi alegre’. Avui posem el focus de la nostra entrevista mensual sobre una treballadora de La Fageda que sempre ha fet vida a la ciutat de Girona, concretament a Sant Narcís, al barri vell. Hi va néixer, i va passar-hi una infància i adolescència lligada sobretot als amics, la música i la…

 
Seguir llegint

La preestrena del documental Utopia Iogurt, dedicat a La Fageda, aplega mig miler de persones als cinemes d’Olot

 

17-07-2018

 

“M’ha encantat, commogut i sorprès”, “Fa 25 anys que sóc garrotxí. Coneixia el projecte de La Fageda, però mai com fins avui. Emocionant, “És diferent dels relats que hem vist fins ara sobre La Fageda. Un documental molt profund i creatiu, d’autor”; aquestes són algunes de les opinions que ahir…

 
Seguir llegint

El model de gestió sostenible de La Fageda aposta per a la reducció de residus

 

05-06-2018

 

El dia a dia de La Fageda implica el consum i la gestió d’un gran volum de recursos que cal optimitzar i racionalitzar. La nostra política de preservació del medi aposta per un model de gestió sostenible ambientalment i econòmica centrat a reduir, reciclar i reutilitzar.

 
Seguir llegint