Blog

La “Cultura Fageda” vista per l’Andrea Gil, estudiant en pràctiques de Comunicació i Màrqueting


27 agost, 2020

Em dic Andrea Gil, sóc estudiant de Màrqueting i Comunicació Empresarial i Publicitat i Relacions Públiques i avui acabo les pràctiques a La Fageda. Quan la universitat em va dir que havia d’escollir una empresa, vaig tenir-ho claríssim. El que no sabia és que, ben aviat, els meus motius inicials passarien a segon pla.

 

Evidentment m’agradava la idea d’aprendre de professionals que treballen junts per un projecte social, i també era un punt a favor que fos una empresa que, sense fer una publicitat abusiva, estigués tan ben posicionada. Que La Fageda es dediqui a l’alimentació, el sector que més m’interessa, sumava punts. I que treballi des del Parc natural de la zona Volcànica de la Garrotxa, amb un paisatge impressionant, acabava d’arrodonir-ho.

 

Amb tot, com comentava, ben aviat m’adonaria que aquests arguments no eren els més importants. El que anomeno “Cultura Fageda” es va convertir en el principal motiu per sentir-me orgullosa de ser-hi. En pocs dies, ja em sentia part de l’equip i ja pensava amb la mentalitat de projecte social. L’assemblea, enguany una mica diferent a causa de la pandèmia, va reforçar aquest pensament: la cohesió, els somriures de tothom i un gran treball en equip em van ajudar a copsar la “Cultura Fageda”.

També em va sorprendre l’empatia que tothom procura tenir. Molts treballadors de fàbrica que no m’havien presentat em saludaven molt atentament. Es podria dir que veig a la gent de La Fageda com una família. És difícil d’entendre com una fundació que té tants treballadors pot despendre l’ambient proper d’una empresa petita on la gent es coneix i es dóna suport.

 

Pel que fa al departament de Comunicació, des del primer dia em van rebre com a una més i em feien partícip de les reunions i temes importants. M’he sentit part de l’equip i això m’ha motivat per aprendre més. Durant 10 setmanes, he pogut editar vídeos per a xarxes socials; fer infografies; treballar amb eines de comunicació interna i comunicats de premsa; participar de les reunions i pluges d’idees o briefings; editar imatges amb Photoshop, contactar amb agències per dissenyar un stopper de supermercat i, en definitiva, aplicar a un entorn empresarial molts dels coneixements que he après a la Universitat de Vic.

Un agraïment a la Mònica i la Dolors, sempre tan rialleres. A les companyes d’oficines, que m’han fet sentir benvinguda. A en Marc, que cada dia ens saludava amb un “bon dia, guapes”, a l’Olga i la Tània, sempre al peu del canó. A l’Albert Riera, sempre disposat a ajudar-me i que em sentis còmoda. A l’Albert Terradellas, que en pocs dies em va explicar molts conceptes d’atenció al consumidor i de la marca que s’aprenen a base d’experiència. A l’Ester i la Roser, que des del primer dia em van donar l’oportunitat de mostrar el que sabia i proposar idees com una més de l’equip. Als nois d’IT, que sempre tenien paciència amb els meus dubtes informàtics.

 

També agrair a en Cristóbal i la Carme, que em preguntaven tot sovint com estava. A l’equip de Neteja, que més d’una vegada m’ajudaven a trobar algun company de la casa. La Neus i les seves companyes que tant em van ajudar amb el vídeo dels cremosos. Amb en Pol per les seves explicacions sobre màrqueting i per confiar en mi per a un projecte de les melmelades. A la Sílvia, la Mariona, la Cristina, la Laura, en David…

 

No acabaria mai. Estic agraïda per tot el que he après de comunicació i màrqueting, que no ha set poc, i sobretot per haver viscut què és la “Cultura Fageda”.

 

 

Actualitat  flecha_azul

Mònica Quiles, educadora social: “Si et cuides bé, podràs cuidar bé els altres”

 

21-05-2021

 

Quan l’escoltes, fa la sensació que allò que t’està explicant
és tan important que no es pot acabar de descriure amb
paraules. Potser per això defineix La Fageda com a una “caixa màgica”.

 

 
Llegir l'entrevista

L’Escola de Santa Pau reutilitza les galledes de iogurt i les converteix en testos

 

21-05-2021

 

Al menjador de l’escola pública de Santa Pau s’hi consumeix
el nostre iogurt cremós envasat en galledes de cinc quilos.
Ara, aquestes galledes s’han convertit en testos que decoren el centre.

 

 
Saber-ne més

Els iogurts líquids estrenen gust, imatge i un envàs més sostenible

 

30-04-2021

 

Els iogurts per beure milloren el gust, incorporen  sucre
de canya, tenen  una imatge que reforça més la identitat
visual de la marca i els presentem en un envàs més
sostenible pensat amb criteris d’ecodisseny.

 

 
Saber-ne més