Blog

Els jardiners de La Fageda assessoren escolars d’Olot per embellir l’entorn de l’emblemàtica Torre Malagrida


4 febrer, 2019

Una trentena de nens i nenes de 5è de primària de les escoles d’Olot han rebut un encàrrec de l’Ajuntament: pensar com es poden millorar els jardins de l’emblemàtica Torre Malagrida. L’ edifici el va fer construïr l’any 1920 un olotí que va fer fortuna a Amèrica i que va destinar part dels seus diners a embellir la capital de la Garrotxa, que ell concebia com a una ciutat jardí, plena de vegetació.

Per a la missió que els han encomanat, els estudiants compten amb l’ajuda dels jardiners de La Fageda, que s’ocupen de mantenir les zones verdes d’Olot i que cada dues setmanes tenen cura de l’entorn de la torre.

 

Fa pocs dies , en una reunió al mateix edifici, els infants van rebre l’encàrrec de l’alcalde. Els hi van acompanyar en David Soler, responsable de Jardineria de La Fageda, i representants del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa (Sigma). “És un espai molt emblemàtic, potser poc concorregut  per la gent d’Olot, i que darrerament ha quedat una mica deteriorat”, explica en David sobre els jardins del voltant.

 

 

D’estil francès i amb moltes possibilitats

 

Durant la trobada amb els escolars, en David els va parlar de  història de la torre i sobre les característiques que aquell olotí il·lustre, de nom Manuel Malagrida, va triar per als seus jardins: “Va voler que fossin d’estil francès, semblants als del Palau de Versalles”. Així, els parterres i moltes plantes tenen formes geomètriques.

Si bé caldrà respectar aquest disseny, en David va convidar els infants a fixar-se en altres aspectes, com la falta de plantes, el tipus de vegetació, els bancs o les faroles. Just en acabar la reunió, els estudiants van posar-se a treballar dividits en grups. La feina continuarà durant les trobades que aniran fent  la Torre Malagrida els propers dos mesos i mig.

 

També hauran de pensar com aconseguir que més olotins visitin sovint l’edifici i els seus jardins. Perquè, malgrat que la torre és avui de propietat pública i acull un alberg de joventut, no és massa concorreguda.

 

Les propostes es portaran al ple municipal

 

La trentena d’alumnes que han rebut aquest encàrrec són els representants del Consell dels Infants d’Olot, un òrgan de participació, consulta i assessorament de l’Ajuntament format per estudiants de 5è de primària de totes les escoles. El proper 25 d’abril se celebrarà un ple extraordinari on podran explicar què consideren que es pot fer per embellir els jardins de la Torre Malagrida.

 

A més, els nens i nenes exposaran als regidors i regidores quines propostes tenen per millorar la salut a la ciutat, un altre tema que han escollit ells mateixos i que hauran treballat a les aules.

 

La secció de Jardineria és la més veterana del Centre Especial de Treball de La Fageda. Va néixer el 1983 i actualment en formen part tres desenes de persones que tenen cura dels parcs i jardins d’Olot i d’altres punts de la Garrotxa.

 

Roser Reyner – Periodista i guia de La Fageda

 

Actualitat  flecha_azul

Els jardiners de La Fageda assessoren escolars d’Olot per embellir l’entorn de l’emblemàtica Torre Malagrida

 

04-02-2019

 

Una trentena de nens i nenes de 5è de primària de les escoles d’Olot han rebut un encàrrec de l’Ajuntament: pensar com es poden millorar els jardins de l’emblemàtica Torre Malagrida.

 
Seguir llegint

En José Luís, 17 anys al Centre Especial de Treball i ara, a l’empresa ordinària

 

01-02-2019

 

Quan tenia 24 anys i els embats d’un trastorn mental limitaven la seva vida, en José Luis Hernando va entrar a treballar a La Fageda.

 
Seguir llegint

“A La Fageda som un grup de persones fent diferents feines i totes amb sentit”, entrevista a Alex Astuy

 

25-01-2019

 

Nascut a Bizkaia el 1976, l’Alex Astuy Layuno, és tècnic laboral de La Fageda. Forma equip amb la Sara Vidal, la Montse Anglada i la Laura Dalmau a la rebatejada Àrea de Gestió i Desenvolupament de Persones. S’encarrega d’administrar les nòmines i les altes i baixes dels treballadors, entre altres

 
Seguir llegint