Blog

El nostre flam de vainilla compleix un quart de segle


4 març, 2020

La Fageda, que produeix 700.000 iogurts al mes, treu al mercat un flam artesanal”. “La Cooperativa de Santa Pau reparteix 5.000 flams a Girona”. Són dos dels titulars que van aparèixer als diaris gironins el març de l’any 1995. Aleshores, pocs es podien imaginar que aquell nou producte, que ara compleix un quart de segle, es convertiria en el flam de vainilla de marca de fabricant més venut a Catalunya.

 

Per què un flam?

 

El 1993 vam començar a elaborar iogurts de granja. Ben aviat, però, els clients habituals van demanar-nos més varietats de postres i vam decidir-nos pel flam de vainilla. Així ho explicava a El Punt el nostre president i fundador, Cristóbal Colón, el març del 1995: “Hem estat més d’un any fent proves fins que ha sortit com volíem”.

 

L’objectiu era aconseguir un flam artesanal sense additius químics, que es diferenciés per la seva qualitat, igual que els iogurts. Es preveia d’acabar-ne produint 25.000 cada mes. Avui, la xifra s’ha multiplicat per vint: n’elaborem més sis milions l’any.

 

La publicitat, a peu de carrer

 

“Sortim al carrer perquè no disposem de mitjans per anunciar-nos a la ràdio i a la tele”, deia Cristóbal Colón al Diari de Girona el 18 de març del 1995.

 

Aquell dia, La Fageda va muntar un estand al carrer Santa Clara de la capital gironina per donar a conèixer els nous flams. Diversos companys i companyes, amb vestits tradicionals de la pagesia catalana, van repartir 5.000 flams entre els vianants. “Que la gent els tasti i pugui fer-se una opinió de la qualitat del nostre producte”, proposava en Cristóbal.

 

flam de vainilla

 

 

flam de vainilla

 

flam de vainilla

 

Sortir al carrer va ser, durant una bona colla d’anys, la manera que vam fer servir perquè la gent sabés que existíem i tastés els nostres iogurts i postres. A vegades hi portàvem les vedelletes per cridar encara més l’atenció.

 

Avui, obrim les portes a les persones interessades a conèixer el nostre projecte, perquè el contacte directe continua sent molt gratificant i un segell d’identitat per a nosaltres.

 

En xifres

 

Actualment, el flam de vainilla de La Fageda arriba a unes 127.000 llars catalanes i, en total, produïm uns 90 milions de iogurts i postres l’any, sis dels quals són flams, com explicàvem unes línies més amunt.

 

Si no heu tastat el nostre flam, us convidem a fer-ho i compartir amb nosaltres la vostra opinió!

 

flam vainilla

El nostre flam amb nata, préssec en almívar,  gelat de xocolata amb cacau i neules

 

 

 

Roser Reyner, periodista i guia de La Fageda

Actualitat  flecha_azul

Ampliem la família dels iogurts de gustos amb els de pera i préssec

 

12-11-2019

 

Estem contents d’anunciar-vos que ampliem la família dels iogurts de gustos de La Fageda. Després d’uns mesos de proves, ja tenim a punt els nous iogurts de pera i de préssec, que s’afegeixen als de maduixa, llimona i plàtan. Com aquests tres, els iogurts de pera i préssec s’elaboren amb aromes naturals i sense colorants ni conservants.

 

 
Seguir llegint

Nous iogurts en envàs de cartró i també l’opció de comprar-ne a granel

 

04-10-2019

 

Ben aviat, durant els primers mesos de 2020, llançarem  al mercat una nova família de iogurts en envàs de cartró i en format de mig quilo.
I aquesta tardor  posem a l’abast dels consumidors l’opció de comprar a granel el nostre iogurt natural cremós.

 

 
Seguir llegint

Projecte Caminades de La Fageda: caminem i fem salut

 

17-09-2019

 

Amb l’entrada al mes de setembre, a La Fageda hem reprès el Projecte Caminades: caminem i fem salut.

 

 
Seguir llegint