Blog

En pro d’una societat més saludable reduïm el sucre afegit als iogurts


24 maig, 2019

La Fageda donem llum verda aquest 2019 a la reducció de la  quantitat de sucre afegit als iogurts. Al llarg del mes de juny els 9 gustos de iogurts que tenim al mercat amb aquest ingredient, ja n’incorporaran menys quantitat. Per què tirem endavant aquesta iniciativa ara? Quina quantitat de sucre reduïm? I a quines de les nostres referències? Canviarà molt el gust? Amb la màxima voluntat de rigor i transparència, responem aquestes preguntes i altres que se’n deriven.

 

La  decisió  rau en la nostra voluntat de  treballar en pro d’una societat més saludable i ens acollim a les pautes i recomanacions dietètiques que fa  la Unió Europea, guies que inspiren polítiques i programes sobre el consum de sucre afegit (la sacarosa) en totes les edats, i sobretot en la població infantil. La decisió  no respon a cap imperatiu legal, és  un exercici de responsabilitat. Es tracta de millorar el perfil nutricional d’aquest aliment” explica Silvia Domènech, directora de màrqueting i comercial.

 

La latent i creixent preocupació existent en aquesta matèria i les peticions que els últims temps ens han fet arribar consumidors, ens han portat a aplicar la reducció aquest 2019. “Temíem que el desenvolupament d’aquesta reducció resultés més complexa del que a la pràctica ha estat” comenta Oriol Gol, director d’Innovació.

 

Responem ara una pregunta clau, quina quantitat de sucre afegit reduïm?

 

El percentatge de sucre que hem reduït en els nostres iogurts ha oscil·lat del 19% (aplicada als iogurts per beure) al 30% (aplicada als iogurts de gustos). Ho hem fet a les 9 referències que tenim al mercat amb aquest ingredient. En la taula següent podeu veure la reducció en grams del sucre afegit per 100 grams de producte:

 

 

 

En relació a la quantitat de sucre en un iogurt cal saber que aquest ja conté entre un 4-6% de sucre naturalment present en l’aliment, la lactosa, el sucre de la mateixa llet.

 

Com plasmem la informació en l’etiquetatge del producte?

 

Si prenem com a exemple el nostre iogurt natural ensucrat, sabem evidentment que porta sucre afegit en llegir la denominació del producte “Iogurt natural ensucrat”.

 

Al llistat d’ingredients – tant en la tapa com en l’embolcall de cartó – hi consta el percentatge de sucre, en aquest cas del 6% (abans el 8%). I en la taula de valors nutricionals veiem que per 100 grams de producte hi ha 11,6 grams de sucre ( abans 13,3). La dada d’11’6 és la suma del sucre afegit més el sucre intrínsec de la llet (com hem dit abans la lactosa).

 

Cal tenir present també que cada unitat de iogurt pesa conté 125 grams de producte i que els valors s’expressen per cada 100 grams.

 

Seguim amb una altra qüestió també clau. Si sóc un consumidor habitual, notaré un gran canvi en el gust, m’agradarà? “És probable que noti el iogurt una mica menys dolç però com que utilitzem els mateixos ingredients de sempre, no tindreu cap problema en reconèixer els nostres iogurts de La Fageda. Abans de materialitzar la reducció hem fet moltíssimes proves i degustacions, i també hi hem implicat consumidors” subratlla Júlia Gómez del departament d’Innovació.

 

 

Volem acabar aquest article apel·lant a un dels lemes de la nostra política de qualitat, el de fer sempre uns iogurts “bons i saludables”.

 

Actualitat  flecha_azul

Tot el que heu de saber sobre les visites a La Fageda aquesta tardor

 

14-10-2020

 

La Mariona Martí, responsable del Servei
d’Atenció al Visitant, explica en aquest vídeo
com ens hem organitzat a La Fageda de cara
a les visites a la nostra finca aquesta tardor.

 

 
Anar l'apartat de visites

Entrevistem el Michael Jackson de La Fageda!

 

14-10-2020

 

Ens va sorprendre a totes i tots disfressat del ‘rei del pop‘
durant l’última assemblea virtual confinada, i hem volgut
conversar una estona amb ell. En Samasa Mamadou,
que tots coneixem com a Sam, treballa a la fàbrica de lactis.

 

 
Seguir llegint

Us presentem la nostra primera collita de blat de moro

 

14-10-2020

 

Aquest setembre hem fet la primera collita de blat de moro als
nostres camps de la finca La Coromina de Santa Pau. Ha crescut
en una terra nodrida amb els fems de les nostres vaques, i ara les
alimentarà. Un pas més cap a l’economia circular!

 

 
Veure el vídeo a Youtube