Blog

En pro d’una societat més saludable reduïm el sucre afegit als iogurts


24 maig, 2019

La Fageda donem llum verda aquest 2019 a la reducció de la  quantitat de sucre afegit als iogurts. Al llarg del mes de juny els 9 gustos de iogurts que tenim al mercat amb aquest ingredient, ja n’incorporaran menys quantitat. Per què tirem endavant aquesta iniciativa ara? Quina quantitat de sucre reduïm? I a quines de les nostres referències? Canviarà molt el gust? Amb la màxima voluntat de rigor i transparència, responem aquestes preguntes i altres que se’n deriven.

 

La  decisió  rau en la nostra voluntat de  treballar en pro d’una societat més saludable i ens acollim a les pautes i recomanacions dietètiques que fa  la Unió Europea, guies que inspiren polítiques i programes sobre el consum de sucre afegit (la sacarosa) en totes les edats, i sobretot en la població infantil. La decisió  no respon a cap imperatiu legal, és  un exercici de responsabilitat. Es tracta de millorar el perfil nutricional d’aquest aliment” explica Silvia Domènech, directora de màrqueting i comercial.

 

La latent i creixent preocupació existent en aquesta matèria i les peticions que els últims temps ens han fet arribar consumidors, ens han portat a aplicar la reducció aquest 2019. “Temíem que el desenvolupament d’aquesta reducció resultés més complexa del que a la pràctica ha estat” comenta Oriol Gol, director d’Innovació.

 

Responem ara una pregunta clau, quina quantitat de sucre afegit reduïm?

 

El percentatge de sucre que hem reduït en els nostres iogurts ha oscil·lat del 19% (aplicada als iogurts per beure) al 30% (aplicada als iogurts de gustos). Ho hem fet a les 9 referències que tenim al mercat amb aquest ingredient. En la taula següent podeu veure la reducció en grams del sucre afegit per 100 grams de producte:

 

 

 

En relació a la quantitat de sucre en un iogurt cal saber que aquest ja conté entre un 4-6% de sucre naturalment present en l’aliment, la lactosa, el sucre de la mateixa llet.

 

Com plasmem la informació en l’etiquetatge del producte?

 

Si prenem com a exemple el nostre iogurt natural ensucrat, sabem evidentment que porta sucre afegit en llegir la denominació del producte “Iogurt natural ensucrat”.

 

Al llistat d’ingredients – tant en la tapa com en l’embolcall de cartó – hi consta el percentatge de sucre, en aquest cas del 6% (abans el 8%). I en la taula de valors nutricionals veiem que per 100 grams de producte hi ha 11,6 grams de sucre ( abans 13,3). La dada d’11’6 és la suma del sucre afegit més el sucre intrínsec de la llet (com hem dit abans la lactosa).

 

Cal tenir present també que cada unitat de iogurt pesa conté 125 grams de producte i que els valors s’expressen per cada 100 grams.

 

Seguim amb una altra qüestió també clau. Si sóc un consumidor habitual, notaré un gran canvi en el gust, m’agradarà? “És probable que noti el iogurt una mica menys dolç però com que utilitzem els mateixos ingredients de sempre, no tindreu cap problema en reconèixer els nostres iogurts de La Fageda. Abans de materialitzar la reducció hem fet moltíssimes proves i degustacions, i també hi hem implicat consumidors” subratlla Júlia Gómez del departament d’Innovació.

 

 

Volem acabar aquest article apel·lant a un dels lemes de la nostra política de qualitat, el de fer sempre uns iogurts “bons i saludables”.

 

Actualitat  flecha_azul

Un nou vestit per als nostres gelats, que fan 10 anys

 

06-08-2020

 

Aquest 2020, coincidint amb el seu desè aniversari,
els gelats de La Fageda estrenen imatge. El packaging
dels 8 gustos de gelats que elaborem presenta un “look”
que realça la proximitat i la qualitat.

 

gelats fageda

 
Seguir llegint

Covid-19: Expliquem a TV3 com les persones amb més risc van tornant a la feina

 

10-07-2020

 

“Ja estava fart d’estar a casa tot el dia tancat,
m’avorria. Tenia ganes d’anar a treballar… moltes”.
Són paraules del company Enric Montoro en un
interessant reportatge emès al programa Planta Baixa de TV3.

 

 
Seguir llegint

Tota la llet de La Fageda ja és de granges amb certificació de benestar animal

 

23-06-2020

 

Des d’aquest mes de juny de 2020, tota la llet amb què
elaborem els iogurts, postres i gelats de La Fageda
procedeix de granges amb certificació de
benestar animal.

 

 
Seguir llegint