Blog

Els ventiladors i “dutxes” de la granja de La Fageda que ajuden les vaques a combatre la calor


23 juliol, 2019

Ajudar a les vaques a combatre la intensa calor, és una pràctica indispensable pel seu benestar. La calor els provoca estrès i calen doncs, mesures per minimitzar aquest risc. Què fem a La Fageda durant l’estiu per aquests animals, la llet fresca de les quals és la matèria primera dels nostres iogurts i gelats?

 

Tenir cura del seu benestar i ser el màxim de respectuosos amb elles és una responsabilitat que a la vegada assumim com un valor. Per això quan les altes temperatures poden alterar el seu benestar, es posa en marxa a la granja el mecanisme automatitzat que combat els efectes de la calor, tant de dia com de nit.

 

Diversos ventiladors repartits en l’estable s’activen i funcionen amb més o menys potència d’acord amb els graus d’humitat i de temperatura.
Si en algun moment la humitat interior arriba a 74 graus, s’engega també un ruixador d’aigua que les refresca mentre disminueix la potència del ventilador. La “dutxa” dura 30 segons i una vegada acaba, el ventilador funciona després a plena potència durant 15 minuts per eixugar-les.

 

Tot plegat ho podeu veure en aquest vídeo de 48 segons.


També tenim instal·lat un ventilador a la sala d’espera, l’espai on esperen el seu torn per a la munyida, que des d’aquesta 2019 és automatitzada.

 

Als equipaments a la granja per combatre la calor s’hi suma una altra pràctica també permanent i estable: durant tot l’any les vaques beuen l’aigua a la mateixa temperatura, a 15 graus. Evitem així que no sigui ni freda a l’hivern ni calenta a l’estiu. El consum d’aigua per vaca i dia a l’hivern sol oscil·lar entre els 70 i 80 litres. Aquesta dada es dispara a l’estiu, quan una sola vaca pot arribar a consumir 130 litres d’aigua cada dia.

 

I en els moments de pastura en els camps que envolten la granja, on també hi ha instal·lat un abeurador, l’ombra dels arbres és el seu refugi.

 

Actualitat  flecha_azul

Vols ser el millor gelater de l’estiu?

 

10-07-2019

 

 

Presentem “El Gelater”, el nou joc de cartes de La Fageda.

 

 
Descarregar el joc

El prestigiós The Arbinger Institute (USA) concedeix a La Fageda el premi “Canviant la mirada del món”

 

02-07-2019

 

El guardó l’ha recollit el president de La Fageda, Cristóbal Colón, en un acte que ha tingut lloc a Salt Lake City.

 
Seguir llegint

El iogurt natural sense lactosa, tindrà textura cremosa i incorpora el color morat

 

26-06-2019

 

El canvi a textura cremosa respon a la nostra voluntat de millorar la qualitat organolèptica d’aquest producte que tenim al mercat des de fa 3 anys i ha comportat una nova formulació.

 
Seguir llegint