Blog

El Rebost de La Fageda, una nova secció del nostre projecte


29 novembre, 2018

Des d’aquesta setmana, les persones que formem part de La Fageda podem comprar verdures de quilòmetre zero plantades a tocar del nostre lloc de treball. Enciams, bledes, cols o raves comencen a tenyir de verd l’interior del nou hivernacle que hem construït a la finca. En les últimes setmanes hi han treballat més d’una seixantena de persones, que formen part d’una nova secció. Una nova secció que hem batejat amb el nom de “El Rebost de La Fageda”.

 

Es tracta d’un projecte d’horticultura que té per objectiu “seguir oferint una ocupació amb sentit a totes les persones de La Fageda” explica Anna Monells, gerent de l’àrea social. Qui s’ocuparà dels horts? Persones que necessiten un suport elevat, una activitat sense massa pressió i, per algunes d’elles, els pot suposar un procés d’adaptació per poder ocupar en el futur un lloc de treball, ja sigui al nostre centre especial de treball o en alguna empresa de La Garrotxa. “Volem que puguin dedicar-se a tasques que els permetin desenvolupar les seves capacitats i sentir-se part d’un projecte útil i valorat. És un projecte totalment social”, detalla.

 

A més de l’hivernacle, on hi ha horts alçats i taules de planter, les verdures es conreen a les jardineres que hi ha davant la seu del Servei d’Atenció al Visitant, ben a la vista de tots els qui vénen a conèixer La Fageda. També, es prepararan horts a terra, al costat de l’hivernacle, en una zona on ja hi ha arbres fruiters. Tot plegat assegurarà disposar de productes de proximitat en qualsevol moment de l’any. I, si hi ha excedents, els destinarem a la nostra cuina interna.

 

L’any vinent, una quinzena de persones se sumaran a les que ja hi treballen actualment. Sis educadors, un responsable de secció, en Toni López, i la directora del servei de Teràpia Ocupacional, Dolors Falgarona, acompanyen aquestes persones en el nou projecte.

 

 

 

Benestar i activitats molt diverses

 

Un dels grans beneficis de la nova secció és el benestar que aporta el contacte amb la natura. A més, “l’activitat d’horta és molt interessant perquè tothom hi té un lloc, les persones hi poden fer feines molt diverses; des de preparar testos per al planter fins a cobrar a la paradeta on es venen els productes, passant per recollir les verdures, preparar la cistella o trasplantar”, il·lustra Monells. “D’alguna manera és una tornada als orígens del nostre projecte, als anys vuitanta, quan una de les activitats principals eren els vivers” afegeix.

 

La posada en funcionament del Rebost de La Fageda ha suposat una inversió de més de 200.000 euros i, malgrat que fa ben poc que ha engegat motors, “ja podem dir que l’activitat val molt la pena, en fem prou en veure la motivació i l’orgull que senten les persones que hi han participat en aquestes primeres setmanes”, conclou Anna Monells.

 

 

L’escola d’art d’Olot hi deixarà la seva empremta

 

De moment, l’hivernacle encara no és ple i les seves parets són transparents. Però d’aquí a unes setmanes s’omplirà de color, no només perquè les jardineres estaran farcides de productes. També perquè l’Escola Superior de Disseny i d’Arts Plàstiques d’Olot (ESDAP) hi deixarà la seva empremta: sis alumnes de l’escola col·laboren amb els protagonistes d’El Rebost de La Fageda per crear-ne la imatge gràfica, la senyalització i també alguns productes de marxandatge. Aviat us en donarem més notícies!

Actualitat  flecha_azul

Mònica Quiles, educadora social: “Si et cuides bé, podràs cuidar bé els altres”

 

21-05-2021

 

Quan l’escoltes, fa la sensació que allò que t’està explicant
és tan important que no es pot acabar de descriure amb
paraules. Potser per això defineix La Fageda com a una “caixa màgica”.

 

 
Llegir l'entrevista

L’Escola de Santa Pau reutilitza les galledes de iogurt i les converteix en testos

 

21-05-2021

 

Al menjador de l’escola pública de Santa Pau s’hi consumeix
el nostre iogurt cremós envasat en galledes de cinc quilos.
Ara, aquestes galledes s’han convertit en testos que decoren el centre.

 

 
Saber-ne més

Els iogurts líquids estrenen gust, imatge i un envàs més sostenible

 

30-04-2021

 

Els iogurts per beure milloren el gust, incorporen  sucre
de canya, tenen  una imatge que reforça més la identitat
visual de la marca i els presentem en un envàs més
sostenible pensat amb criteris d’ecodisseny.

 

 
Saber-ne més