Blog

Bogeria d’una història, el llibre on infants i joves de La Fageda expressen les emocions sentides durant el confinament


3 setembre, 2020

“Bogeria d’una història, una alenada d’aire fresc”, és el títol del llibre que avui hem presentat a La Fageda i els autors del qual, són més de 50 infants i joves, tots ells fills de famílies treballadores del nostre projecte.

El llibre, de gairebé un centenar de pàgines, recull 5 contes, cadascun dels quals pivota sobre 5 emocions: la por, la ràbia, la tristesa, l’alegria i l’esperança. Són les emocions que han escollit els seus autors, amb edats compreses entre els 3 i 15 anys, per revisar i expressar tot allò que varen sentir durant el confinament  causat per la pandèmia de la Covid-19.

D’on ha sorgit la iniciativa? Per què La Fageda s’ha implicat en aquest projecte editorial? L’estiu de l’any passat i en pro de la conciliació laboral de les famílies treballadores vàrem implantar per a elles un nou servei, el casal infantil Les Llavors i el camp de treball, activitats per tirar endavant durant les vacances escolars i dur-les a terme en l’entorn privilegiat on treballem, en plena natura. L’estiu d’aquest 2020 i amb les màximes garanties “vàrem acordar amb el projecte Ulisses, l’empresa que coordina el casal, que seria més important que mai treballar les emocions contingudes durant el confinament , volíem donar la possibilitat als petits i joves de treure i expressar tot el que varen sentir. A partir d’aquí no va trigar a sorgir la idea del llibre” explica Sara Vidal, directora de l’Àrea de Gestió i Desenvolupament de Persones.

El llibre té un component pedagògic molt important, i que com diu el seu subtítol és una alenada d’aire fresc. És amè, divertit, molt visual, convida a la reflexió, i el més important: ajuda a entendre millor les emocions i dóna eines per aprendre a gestionar-les.

“Estem molt contents del resultat, ha valorat  Sílvia Domènech, adjunta a direcció general. “Ara, la nostra intenció és posar-lo a l’abast també de les escoles que al llarg de l’any ens visiten” ha afegit.

Per la seva banda, Marta Darnés, directora del projecte Ulisses,  ha volgut fer  un agraïment especial als petis i joves del casal per a la seva implicació en la iniciativa.

I per què el títol Bogeria d’una història? perquè el que hem viscut ha estat una autèntica bogeria i perquè aquest mateix títol, però a la inversa, Història d’una bogeria, és que relata la història del projecte de La Fageda.

Aquest matí, els protagonistes del casal l’han presentat davant moltes persones de La Fageda i també de mitjans de comunicació que s’han interessat per la iniciativa. I la presentació també ha estat ben singular, ho han fet mitjançant 5 esqueitxs teatrals.

 

 


Actualitat  flecha_azul

Un nou vestit per als nostres gelats, que fan 10 anys

 

06-08-2020

 

Aquest 2020, coincidint amb el seu desè aniversari,
els gelats de La Fageda estrenen imatge. El packaging
dels 8 gustos de gelats que elaborem presenta un “look”
que realça la proximitat i la qualitat.

 

gelats fageda

 
Seguir llegint

Covid-19: Expliquem a TV3 com les persones amb més risc van tornant a la feina

 

10-07-2020

 

“Ja estava fart d’estar a casa tot el dia tancat,
m’avorria. Tenia ganes d’anar a treballar… moltes”.
Són paraules del company Enric Montoro en un
interessant reportatge emès al programa Planta Baixa de TV3.

 

 
Seguir llegint

Tota la llet de La Fageda ja és de granges amb certificació de benestar animal

 

23-06-2020

 

Des d’aquest mes de juny de 2020, tota la llet amb què
elaborem els iogurts, postres i gelats de La Fageda
procedeix de granges amb certificació de
benestar animal.

 

 
Seguir llegint