Blog

L’arbre dels desitjos de La Fageda


14 juny, 2019

“Que tothom trobi el millor de si mateix/a”. “Que l’obra que esteu fent a La Fageda tingui continuïtat durant molts anys”. “Que el trasplantament de fetge de la meva filla sigui un èxit, que es recuperi aviat i que sigui una nena sana i feliç durant tota la seva vida”. “Que els anys ens donin moments tan especials com aquests. Que siguem feliços”. “Que realment tots tinguem les mateixes oportunitats”. “Que tots els meus amics i familiars estimin i siguin estimats com es mereixen”.

 

Aquestes frases escrites en paperets voleien amb els moviments de les branques d’un tamariu a la finca de La Fageda. L’hem anomenat l’arbre dels desitjos i desenes de visitants i treballadors hi han penjat els seus anhels.

 

La idea, inspirada en les banderoles amb oracions impreses que decoren muntanyes i pics del Nepal, ha estat dels nostres jardiners.

 

“Vam pensar a fer una versió d’aquesta tradició en què la gent escrivís els desitjos i els pengessin perquè el vent escampés totes les seves il·lusions”, explica en David Soler, responsable de la secció de Jardineria.

 

arbre desitjos fageda

 

De fet, inicialment en David i els seus companys van dur a terme la proposta a la ciutat d’Olot al mes de maig. Va ser en el marc de l’Emprimavera’t, una iniciativa per engalanar amb flors diversos espais de la ciutat.

 

La sorpresa va ser que, a l’arbre simbòlic que els jardiners van instal·lar a la plaça del Mig de la capital garrotxina, hi van trobar un centenar llarg de desitjos. “Va tenir molt bona acceptació i vam pensar: ‘per què no fer-ho a La Fageda?’”, recorda en David.

 

Amb la col·laboració de la gent gran

 

 

I així ha sigut aquests dies de mitjans de juny.

 

 

Per preparar els paperets, els jardiners han comptat amb l’ajuda de la vintena de persones del Club Social de La Fageda. És a dir, la gent gran que són extreballadors i que avui gaudeixen de les instal·lacions del Servei de Teràpia Ocupacional (STO) com a centre de dia.

 

arbre desitjos fageda

 

 

Han decorat el cartell que hi ha al peu de l’arbre i també una caixa de fruita on han posat els paperets i hi han afegit un element nou, uns cordills de diferents colors.

 

“Hem volgut que cada persona triï el color del cordill amb què lliga el paperet perquè també les banderoles del Nepal són de diferents colors que representen els diversos elements”, detalla la Mònica Quiles, educadora social i artterapeuta de La Fageda. “La gràcia és que la gent triï el color del cordill i el lloc de l’arbre on penjar el paperet. Per decidir-ho, hi ha un diàleg intern”, afegeix.

 

 

Última parada, la Vall d’Aran

 

Tots aquests desitjos viatjaran lluny d’Olot i de la finca de La Fageda.

 

“Per tancar el cercle, m’he compromès a dur-los a un pic de la Vall d’Aran”, anuncia en David. “Allà hi faré un ritual, i els desitjos volaran amb el vent. Per escampar les il·lusions de la gent arreu. Això sí, no els escamparé físicament per no embrutar la muntanya”.

 

D’aquesta manera, esperarem que es facin realitat.

 

Roser Reyner, periodista i guia de La Fageda

Actualitat  flecha_azul

Tota la llet de La Fageda ja és de granges amb certificació de benestar animal

 

23-06-2020

 

Des d’aquest mes de juny de 2020, tota la llet amb què
elaborem els iogurts, postres i gelats de La Fageda
procedeix de granges amb certificació de
benestar animal.

 

 
Seguir llegint

Nou pas cap a l’economia circular: ja cultivem tot l’ordi que necessitem

 

12-06-2020

 

La primavera d’aquest 2020 hem fet un nou pas cap a la
sostenibilitat i l’economia circular. Per primera vegada,
hem obtingut de camps propis tot l’ordi que les vaques de
la nostra granja de Santa Pau necessiten en un any.

 

 

 
Seguir llegint

Els nostres nous iogurts cremosos en envàs de cartró arribaran a les botigues a mitjans de juny

 

05-06-2020

 

Ara sí. Els nous iogurts cremosos de La Fageda en envasos
de cartró de 500 grams seran als supermercats i botigues
al llarg de la segona quinzena de juny. Tota una aposta per
la innovació i la sostenibilitat.

 

cremosos cartró

 
Seguir llegint