Blog

20 anys amb les portes obertes a La Fageda


5 setembre, 2018

Aquest 2018 és un any especial per a La Fageda: es compleixen 25 anys de la fabricació del primer iogurt i 20 del servei de visites a la nostra finca. Actualment rebem al voltant de 40.000 visitants anuals. Però, com varen començar aquestes visites? I per què?

 

Abans de respondre aquestes preguntes és important subratllar que el Servei d’Atenció al Visitant (SAV) és la secció que s’encarrega de gestionar les visites a les nostres instal·lacions de totes aquelles famílies, centres educatius, empreses, entitats… interessades a conèixer-nos. Les visites que oferim són sempre guiades i concertades prèviament. Qui ens ve a veure té l’oportunitat de trepitjar la granja, conèixer el procés de producció dels iogurts i melmelades i contemplar el nostre hort, entre altres. Des del SAV també divulguem la informació més rellevant del projecte de La Fageda i la seva missió. La finca està ubicada dins el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, un espai natural protegit per llei. És precisament per aquesta raó que, per accedir-hi amb vehicle propi, és necessari disposar d’un codi que facilitem quan es reserva la visita. El SAV té les portes obertes tots dies de la setmana excepte els dilluns.

 

L’any 1993, coincidint amb l’entrada al mercat dels iogurts, vàrem endegar campanyes per donar-los a conèixer. Antonio López, un veterà de La Fageda, recorda els caps de setmana que juntament amb molts companys anaven a supermercats de Catalunya amb una “granja mòbil” on portaven vedells i bales de palla, i feien activitats diverses per a promoure’ls. Això, sumat al fet que moltes persones i escoles ja demanaven per visitar la granja, va donar peu l’any 1998 a la creació d’un servei de visites, que vam batejar amb el nom de Fageda Tours. “Vàrem habilitar un hivernacle que servís per rebre les visites. Només hi havia un taulell, una nevera amb pocs iogurts i uns lavabos. Era senzill i a la vegada molt il·lusionant” recorda l’Antonio, que es va responsabilitzar d’implementar el nou servei. Tot i els pocs recursos, en aquell primer any de visites La Fageda va rebre uns 30.000 visitants.

 

“Ens vam adonar que aquesta era la millor manera de comunicar-nos amb els nostres consumidors pel tracte directe que implicava” afegeix. Per aquest motiu, el SAV s’ha convertit en la nostra principal eina de màrqueting. Les estadístiques ens diuen que un nombre rellevant de persones ens visiten perquè algú que ja ha vingut els ha recomanat fer-ho.

 

Durant aquests 20 anys, el servei s’ha anat adaptant a les necessitats del projecte i dels mateixos visitants. Després de diverses reformes, el SAV s’ha dotat d’una àmplia zona d’aparcament, un parc infantil, sales de degustació i audiovisuals, i una botiga. Alhora, també hem diversificat l’oferta de visites. Avui per als més menuts programem Petits Grangers; i per aquells que volen gaudir d’una passejada complementària enmig de la natura, disposem de la visita batejada amb el nom de La Fageda en ruta.

 

 

Cristina Pérez, guia del SAV, explica com és la seva feina: “Disposem d’un guió però també intentem que les visites siguin espontànies, les adaptem a allò que més interessa als visitants.” Per aquest motiu, si ens ho demanen, en algunes visites també s’inclouen xerrades complementàries sobre temes diversos com, de màrqueting, de polítiques de sostenibilitat, etc…

 

L’objectiu del SAV, explica l’Antonio, és que la gent s’emporti “una experiència agradable i conegui el projecte social, aconseguint així un impacte positiu que s’allargui en el temps”. Els visitants són testimonis directes de la nostra manera de ser i de treballar. El servei de visites també exerceix una funció pedagògica, és per això que molts instituts i escoles venen any rere any amb els seus alumnes.

 

Dels 41.000 visitants que rep La Fageda actualment, un 75% són famílies que venen els caps de setmana o festius i el 25% restant centres educatius, estudiants de diferents nivells i disciplines. La majoria prové de les comarques de Barcelona.

Estigueu atents a les sorpreses que tenim preparades per l’any vinent. De moment us avancem que aviat començaran obres a la granja.

 

Julia Pérez

Actualitat  flecha_azul

Els nous gustos i la nova imatge de les nostres melmelades

 

15-05-2019

 

De maduixa de temporada, de préssec de vinya,  de figa negra, de pera de Lleida, de pruna Clàudia, de tomàquet de l’horta  i de fruits vermells de bosc. Aquests són els 7 gustos de les nostres melmeladesextres en fruita i pensades per a esmorzars– que ben aviat  seran als lineals dels comerços.

 
Seguir llegint

El casal infantil Les Llavors germina amb èxit i tornarà a l’estiu

 

25-04-2019

 

És mitja tarda del dijous de Setmana Santa i s’acaba la primera edició del casal infantil Les Llavors. Tot apunta que a l’estiu hi tornarem.

 

casal infantil llavors

 
Seguir llegint

Estrenem una visita exclusiva per a estudiants que aprofundeix en el projecte social de La Fageda

 

25-03-2019

 

Per quins camins accedeixen les persones a un lloc de feina en el  nostre Centre Especial de Treball? Es realitzen itineraris personalitzats per a cada persona? Com funciona el Servei de Teràpia Ocupacional?

 

 

 
Seguir llegint